Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:20, 24. 8. 2024.

| Društvo

Sunčan i topao vikend na jugu Srbije, lepo vreme i naredne nedelje

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
niš tvrđava leto trg fontana
Temperatura do 37 stepeni; foto: JV/Jelena Mišić

Pretežno sunčano vreme sa maksimalnom temeraturom do 37 stepeni biće tokom vikenda u Nišu i ostalim gradovima na jugu Srbije, najavljuju meteorolozi, a slično vreme očekuje se i tokom naredne nedelje.

Kako kažu iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda, polje visokog vazdušnog pritiska sa juga donosi toplu vazdušnu masu pa se u narednom periodu očekuju visoke temperature.

U nedelju i ponedeljak (25. i 26.) veoma toplo uz najvišu dnevnu temperaturu u većini mesta od 33 do 37 °S. Zatim manji pad temperature. U utorak (27.08.) u svim krajevima, a od srede (28.08.) samo u brdsko-planinskim predelima uz promenljivu oblačnost očekuju se lokalni kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom - navode iz RHMZ.

Mogući poslepodnevni pljuskovi u Nišu mogući su u utorak, 27. avgusta, ali će maksimalna temepratura tokom cele nedelje biti preko 30 stepeni.

Srčanim bolesnicima se i dalje savetuje opreznost, malaksalost i neraspoloženje su mogući kao meteoropatske reakcije, a zbog visokog indeksa UV zračenja, savetuje se upotreba adekvatne zaštite.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Vanredna situacija u Nišu je zadnjih 12 godina svakodnevno...

Dragan čitalac

Tekst: Istraga fingiranja vanrednih situacija u Nišu stoji u mestu, Tužilaštvo čeka izveštaj policije

Pronađite nas na: