Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:05, 14. 10. 2024.

| Društvo

Tim komšinica iz Brestovca napravio najbolji ajvar u Srbiji

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
ajvar
Za pobedu zaslužan timski rad i ljubav kao začin; foto: FB Izađi mi na teglu

U finalu gastronomskog takmičenja “Izađi mi na teglu” titulu najboljih majstora ovog specijaliteta osvojila je ekipa “Vesele komšinice” iz Brestovca kraj Leskovca. Najmlađa članica tima, 28-godišnja Katarina Knežević, kaže da su se na takmičenje prijavile kako bi se družile i zabavile, a da nakon pobede razmišljaju o tome da počnu da prodaju svoj domaći ajvar.

11. godinu zaredom nakon karavana nacionalnog takmičenja koji je obišao brojne gradove u Srbiji u kojima su se "ukrštale varjače", najbolje ekipe nadmetale su se u pripremi ajvara u subotu, 12. oktobra na Adi Ciganliji u Beogradu.

Od 13 ekipa koje su pripremale ovaj specijalitet od paprike najbolje u tome bile su komšinice iz Brestovca. Kako kaže Katarina, nisu se nadale pobedi.

Nadale smo se da ćemo biti možda druge ili treće, ali ne i prve. Tako da smo se baš iznenadile i obradovale - kaže Katarina.

vesele-komsinice foto: privatna arhivaIstiče da su sve ekipe imale iste uslove - od paprika do mesta za pečenje i kuvanje. Ono što ih je izdvojilo je svakako recept, ali i ljubav sa kojom su pripremale.

Za recept je bila zadužena naša najstarija članica ekipe Olgica Momirović, ali sve ovo je zapravo bio timski rad - objašnjava Katarina.

Pobednički tim pored Katarine čine Olgica i Marina Momirović, Dragana Krstić i Biljana Stamenković, a na takmičenje su se prijavile kako bi se zabavile.

Najstarija ima 62 godine, a najmlađa manje od 30 godina i sve žive u istoj ulici, druže se i pomažu.

Razlika u godinama uopšte nije važna i ne primećujemo je. Stvarno se lepo družimo, a da smo dobra ekipa pokazuje i ovo takmičenje - navodi Katarina.

Sem Marine sve članice tima su domaćice, pa sada razmišljaju da možda i krenu u proizvodnju domaćeg ajvara. Shvatile su da se domaći proizvodi sve više traže, a da je to što prave kvalitetno, potvrdila je u ova pobeda.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • 3 stvari prestiža na aj

    16:25 // 14. 10. 2024.

    Ajped,ajfon, ajvar. Ajvar jaka stvar da ispeces papriku,oljustis,iscedi se sama tokom noci, sameljes i uprzis da bude kremast lep sa ne mnogo zejtina od 30 kg paptlrike treba da ispadne 10 do 12 tegli ne kilograma. Da ne bude ziv i da ne rska u ustima. Ja reko napravile supersoničnu raketu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Čudo nisu čekali sledeće izbore za drugi sloj.

Milan čitalac

Tekst: Bulevar Gorana Ostojića konačno dočekao radove na drugom sloju asfalta

Pronađite nas na: