Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:38, 7. 10. 2024.

| Društvo

Trka "Trčimo za život" u niškoj Tvrđavi kao podrška ženama obolelim od raka dojke

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
trka za zivot
Trkom obeležavaju Međunarodni dan borbe protiv raka dojke; foto: FB Budite uz nas

Kako bi osnažili žene koje su prošle ili prolaze kroz borbu sa rakom dojke i drugim malignitetima, ali i ukazali na značaj na važnost zdravog života i prevencije, iz niškog Udruženja "Budite uz nas" organizuju u Tvrđavi u subotu, 12. oktobra, humanitarnu trku "Trčimo za život", kao i prateći program. Trka je duga 4,8 kilometara, a sav prihod od kotizacije biće usmeren na poboljšanje uslova lečenja pacijenata na onkološkoj klinici UKC Niš i u organizaciju informativnih tribina.

Iz Udruženja žena obolelih i lečenih od karcinoma "Budite uz nas" kažu da ovu manifestaciju organizuju u oktobru, koji je Međunarodni mesec borbe protiv raka dojke.

Ovim događajem želimo da osnažimo žene koje su prošle ili prolaze kroz borbu sa rakom dojke i drugim malignitetima i da im pružimo konkretnu pomoć u tome, ali i da istovremeno ukažemo na značaj kulture kretanja i stila života na brže ozdravljenje i prevenciju. Ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje da dođu, doniraju i trče ili šetaju - ističu iz Udruženja.

Početak trke zakazan je za 10 sati, a pre, u toku i posle trke biće održani nastupi kulturno-umetničkih društava, muzičkih grupa i di-džejeva, a predviđene su i kreativne radionice i škola atletike za najmlađe.

O značaju preventivnih pregleda, ranoj dijagnostici i povezanosti duše i tela govoriće Dr Slađana Majkić direktorka ZZZZR Niš, a biće postavljena lutka gde će posetioci moći da nauče kako da samostalno urade pregled dojki - najavljuju iz Udruženja.

Iz udruženja kažu da je kotizacija za učešće u ovoj humanitarnoj trci 1.000 dinara, a prijava je na sajtu trka.rs.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Južne vesti juče objavile članak a od jutros je počelo sa čišćenjem i sređivanjem ispred stanice kod lokomotive. Posao završili za tri sata, eto koliko je bilo potrebno da se bar nešto dovede u red

Vremeplov Čitalac

Tekst: Glavna železnička stanica u Nišu - nekada puna života, sada pusta i zaboravljena

Pronađite nas na: