Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:53, 17. 7. 2024.

| Društvo

Tropske vrućine u Nišu: U najavi kiša, ali ne i osveženje [foto-galerija]

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
1 (3 of 7)
Meteorolozi najavljuju slabljenje toplotnog talasa, ali ni na vidiku temperatura ispod 35 stepeni; foto: Južne vesti

Temperatura u Nišu već danima skoro da ne pada ispod 40 stepeni, pa su centralne gradske ulice preko dana gotovo prazne. Oni koji i po vrućini moraju iz kuća i stanova spas pokušavaju da nađu u fontanama i česmama, mnogi nose kišobrane i lepeze, a neki su odlučili da se rashlade na reci. Meteorolozi najavljuju blago slabljenje toplotnog talasa, ali samo do 36 stepeni.

1 (2 of 7) foto: Južne vestiTropske noći, nestašica i restrikcije vode i upozorenja lekara građanima da ne izlaze na ulice bez potrebe - svakodnevnica su ovog jula u Nišu.

Osim dece, sve je više odraslih koji odlučuju da “prošetaju” kroz novu, svetleću fontanu na Trgu kralja Milana. Neki su na moru, neki dane provode na bazenima, a neki biraju da se osveže pored Nišave.

1-1408 foto: Južne vestiProdavci na pijacama i mnogi drugi građani pokušavaju da se zaštite od sunca kišobranima.

Česme uglavnom rade, pa se pred njima često čeka u redovima. Ona koja već godinama ne radi jeste česma Cara Konstantina i Carice Jelene u parku Svetog Save. Ne baš lepu sliku grada šalje smeće bačeno pored samih česama i fontana.

1-1434 foto: Južne vestiLjubitelji životinja apeluju na sugrađane da ostavljaju činije sa vodom za napuštene pse i mačke, ali i za ptice.

Već danima ne jenjava toplotni talas koji je zahvatio celu Srbiju, a iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda kažu da će on narednih dana oslabiti.

1 (7 of 7) foto: Južne vestiIpak, temperatura u Nišu u najtoplijim delovima dana svakako neće padati ispod 35 stepeni bar do 25. jula, a noći će i dalje biti tropske. Sutra će najniža temperatura biti 23, a najviša 36 stepeni.

Iz RHMZ-a upozoravaju da će sutra posle podne u nekim delovima zemlje biti izraženih pljuskova i grmljavine, uz grad i oluju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Neka ovi političari dođu na +40 kad nema vode da žive gde smo mi živeli, pa neka odavde bistre politiku.

Glupost čitalac

Tekst: Niška opozicija traži saslušanja, hapšenja i suđenje bivšoj gradonačelnici zbog izveštaja DRI

Pronađite nas na: