Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:43, 22. 10. 2024.

| Društvo

Tužilaštvo još ispituje slučaj nelegalnog objekta "Parking servisa" u Sarajevskoj ulici u Nišu

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
parking servis1
"U toku preduzimanje dokaznih radnji"; foto: Sonja Vidojković

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu ispituje navode iz krivične prijave koju je uzbunjivač iz Gradske uprave podneo protiv Parking servisa i nekadašnjeg direktora preduzeća Dejana Dimitrijevića zbog nelegalne gradnje pomoćnog objekta u Sarajevskoj ulici. Kažu da je “u toku preduzimanje dokaznih radnji”.

parking servis2 Nadstrešnica srušena prošle nedelje; foto: Sonja Vidojković Zbog sumnje na krivično delo građenje bez građevinske dozvole uzbunjivač iz Gradske uprave podneo je krivičnu prijavu protiv Parking servisa i Dejana Dimitrijevića.

Krivična prijava podneta je maja ove godine, a iz Osnovnog javnog tužilaštva kratko odgovaraju Južnim vestima da ispituju slučaj.

Obaveštavamo Vas da je u toku preduzimanje dokaznih radnji - navode iz Tužilaštva.

Prijava je podneta zbog pomoćnog objekata, koji je zapravo bio nadstrešnica izgrađena tokom 2022. godine, u vreme kada je Dimitrijević bio direktor Parking servisa, u Sarajevskoj ulici gde se nalazi Služba za saobraćajnu signalizaciju i javno osvetljenje.

Kako je navedeno u prijavi, građevinska inspekcija je marta 2023. godine utvrdila da je taj objekat izgrađen bez prethodno pribavljenog rešenja o odobrenju za izvođenje radova i naložila uklanjanje.

Nadstrešnica je prošle nedelje srušena.

Podsetimo, nelegalni objekat Parking servisa u Sarajevskoj ulici je jedan od razloga za smenu uzbunjivača iz Gradske uprave.

Dok iz Tužilaštva kažu da ispituju navode iz krivične prijave, iz Parking servisa i dalje ne ogovaraju koliko je koštala izgradnja, ko će snositi troškove i odgovornost za bespravni objekat.

Ne odgovaraju ni iz Gradske uprave za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove na pitanje ko je prošle nedelje rušio nelegalni objekat u Sarajevskoj ulici i da li je reč o starom ili novom nalogu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dobar Los Zao

    10:23 // 22. 10. 2024.

    Da li je Nonic naplatio da pise za parking servis od nekog kako bi pisao o tome medju prvima ker mu ne odgovara direktor koji ga verovatno ne placa posto vidimo da se prodao Dr milicu da cuti o tome kako je saradnik njihov

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Aleksinčanin čitao "Vodič kroz galaksiju za autostopere" pa je zato povezao 42 migranta.

Qgo čitalac

Tekst: Aleksinčanin prevozio 42 migranta u kamionu

Pronađite nas na: