Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:36, 24. 6. 2024.

| Društvo

U parku Čair saobraćaj (ni)je zabranjen za motore ili automobile

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
čair
Iz policije kažu da nema signalizacije koja Čair označava kao pešačku zonu; foto: Ljubica Jocić

Da poslednjih nedelja kroz niški park Čair često prolaze motori i skuteri, ukazuju pojedine Nišlije i napominju da je to opasno, posebno zbog dece. Međutim, kako odgovaraju iz Policijske uprave Niš, ovaj park nije označen ni kao pešačka zona, ni kao prostor namenjen za saobraćaj, pa nije jasno da li je zapravo u njemu zabranjeno kretanje motorima i automobilima.

Na to da se stazama u Čairu, koji je prepun dece, kreću motocikli i to često i većom brzinom, ukazao je jedan čitalac preko aplikacije Prijavi problem. Apeluje na nadležne da saobraćajni policajac dežura u ovom parku i kazni one koji voze skutere i druga motorna vozila.

Ovo je postalo preopasno i neko će da nastrada zbog neodgovornoh osoba koje ne poštuju znake da je zabranjeno motornim vozilima da ulaze u Čair - piše ovaj Nišlija.

Međutim, prema odgovoru Policijske uprave, čini se da u samom parku ne postoji jasna zabrana za saobraćaj motornim vozilima,

Obaveštavamo Vas da na prilazima parku "Čair“ u Nišu ne postoji saobraćajna signalizacija kojom bi ova površina bila određena kao pešačka zona, odnosno prostor namenjen odvijanju javnog saobraćaja, a postavljanje takve signalizacije nije u nadležnosti Policijske uprave u Nišu - navode u odgovoru Južnim vestima iz Policijske uprave.

Napominju i da je od početka godine, odnosno od 1. januara, nisu dobiji nijednu prijavu građana o vožnji motocikala na prostoru parka "Čair“.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Dexter

    12:22 // 25. 6. 2024.

    Među 250.000 stanovnika Niša samo policajci ne znaju da se u parkovima ne voze motorna vozila. Jer ne piše. Pa ne piše ni da je u parku zabranjeno porađati se, pa da li bi takav prizor bio normalan, zaboga ljudi !
    I naravno, u čitavom gradu samo policajci ne vide trke motora i skutera kroz parkove i kroz bulevare grada...

  • Alex

    11:39 // 25. 6. 2024.

    Neko je u komentaru pomenuo konjske zaprege... Kad god ih vidim, a to je svakodnevno, nazalost, a i ono smrdljivo sto ostaje na kolovozu iza njih, ne mogu da se ne zapitam, da sednem ja ili bilo ko od nas, dokle bi stigli ? Sigurna sam, da cim bi nas policija videla, bili bi debelo finansijski kaznjeni, uzeli bi nam i konja i zapregu i sve... Zasto je onda "njima" sve dozvoljeno ?! Zasto ?!!!

  • sosa

    10:06 // 25. 6. 2024.

    A za konjske zaprege kakva je situacija?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Uzeće mu prednji točkić?

Vladica Petrović čitalac

Tekst: Prijava protiv Nišlije - vozio električni trotinet sa preko 2 promila alkohola

Pronađite nas na: