Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:47, 29. 8. 2024.

| Društvo

Ukinuli im 30 parking mesta na Bulevaru Nemanjića - "vlast nas zaboravila, ne i pauk"

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Bulevar Nemanjića
Nova pravila, novi problemi; foto: Nikola Đukić

Stanari Bulevara Nemanjića nezadovoljni su jer im je ukinuto najmanje 30 parking mesta u delu kod tržnog centra "Zona 3". Kako ističu, nemaju gde da parkiraju godinama, ali poslednje promene dodatno su otežale situaciju. Zbog toga stanari smatraju da ih je gradska vlast zaboravila, ali ne i pauk služba, koja njihove automobile odnosi, a one koje ostave na "pet minuta", kako kažu, ne diraju.

Prema rečima ovih Nišlija, iako problem parkiranja postoji već nekoliko godina, situacija se zakomplikovala od trenutka kada su stanari iz susednih zgrada počeli da koriste "njihov parking" jer je parking kod Delta planeta počeo da se naplaćuje nakon trećeg sata.

Tvrde i da posetioci šoping mola i Lidla svoje automobile parkiraju oko njihovih zgrada koje se nalaze u neposrednoj blizini, a napominju da parking mesta koriste i kupci i prodavci pijace Boško Buha, uključujući i kamione i kombi vozila koja često blokiraju prolaze.

Stanari su se godinama snalazili i parkirali na površinama uz zelene površine, gde nikome nisu smetali. Sada su ta mesta zabranjena, dok se vozila koja ometaju saobraćaj na glavnim pristupnim putevima, ostavljena “na pet minuta” ne kažnjavaju - započinje jedan od stanara.

Stanari su posebno zabrinuti zbog najnovijih odluka lokalnih vlasti koje uključuju postavljanje znakova i proglašavanje ulice jednosmernom, što će, kako kažu, dovesti do daljeg smanjenja broja dostupnih parking mesta, a navode da je nekoliko automobila stanara zgrada pauk već odneo od donošenja novog rešenja.

Aktuelna dešavanja koja će dovesti do toga da bukvalno više neće biti mesta da se ostavi auto jesu postavljanje znakova i proglašavanje ulica jednosmernim i samim tim ukidanje još dva poteza gde su se stanari parkirali, a to je u uličici ispred vrtića "Cvrčak", gde je u četvrtak, 22. ili petak, 23. avgust postavljen znak, a nekoliko dana kasnije 26. avgusta već su odneti automobili. Drugi potez je u uličici između TC Zona 3 i vrtića, uz sam tržni centar, gde još uvek nije krenulo uklanjanje vozila, ali je postavljen znak i pitanje je trenutka kada će nam i odatle odneti vozila - kaže stanar.


Zgrade na Bulevaru Nemanjića projektovane za manji broj automobila i stanara

455343561_824657202779315_4279992974880771337_n Novi prilaz, nova saobraćajna signalizacija; foto: Nikola Đukić S obzirom na to da je kompleks ovih zgrada izgrađen 80-ih godina, važio je urbanistički plan prema kojem će se stanari parkirati na javnim parking mestima, međutim, kako je Bulevar Nemanjića postao jedan od najtraženijih delova grada za stanovanje, stanari smatraju da bi svima trebalo obezbediti parking mesta, kako ne bi strahovali da li će njihove automobile ukloniti pauk služba.

Gde da parkiramo? Automobili već stoje na protivpožarnim putevima, prolazima između zgrada, pa čak i u pasažima. Osećamo se napušteno, jer nemamo kome da se obratimo. Dobili smo odgovor da kao pojedinci ne možemo podneti zahtev, a upravnici zgrada tvrde da to nije u njihovoj nadležnosti - ogorčeno zaključuje stanar.

Ipak, stanari pojedinih zgrada su već održali sastanke i odlučili da bi peticije svejedno trebalo predati, i zbog toga apeluju na nadležne da reše ovaj problem i omoguće im normalne uslove za parking, jer je situacija, kako kažu, postala “neizdrživa”.

Pitanja su novinari Južnih vesti poslali i Gradskoj upravi za komunalne delatnosti, pri kojoj se nalazi i Odsek za saobraćaj i predstavljen im je problem ovih Nišlija uz pitanje kako će to biti rešeno.

Do objavljivanja teksta odgovora nije bilo.

Podsetimo, stanari su se žalili ranije da je nova singalizacija postavljena na trotoaru i blokira parking mesta, ali tada još uvek nije bila postavljena signalizacija da je ulica jednosmerna do samog skretanja sa Bulevara Nemanjića, već samo do "Zone 3".

Stanari od tada sa tog prilaza mogu da izaberu da li će ići levo ili desno na parking, ali ne i do svojih zgrada, do kojih sada mogu doći zaobilaznim putem preko Ulice Branka Krsmanovića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Daj sta das

    12:30 // 1. 9. 2024.

    Naravno najveca je krivica grada, na Panteleju su napravili favelu davajuci dozvole investitorima da u prostoru gde bi pre 30 god. bile 2 zgrade, sada mogu da se gurnu jos 2. Sve to ne prati ni komunalna infrastruktura. Ja licno nikada ne bih kupio stan ako uz njega nemam mogucnost da kupim i parking a vidim da se marva zaletela pa kupavala po principu daj sta das.

  • NSS

    23:14 // 31. 8. 2024.

    Vas ovo cudi? Ovo je samo osveta sns zato ste glasali protiv njih. Parking Servis (pauk) je gradsko preduzece kojim oni rukovode i zagorcavace zivot ljudima iz opstine Medijana na ko zna koje sve nacine. Vama mogu jedino da preporucim da se organizujete i protestvujete jer se sns plasi samo naroda i sile. Kada sef iz BG-a sazna da mu urusavaju rejting ima da padne ribanje.

  • Нишлија

    19:34 // 31. 8. 2024.

    Па сад вам је ту Мишковић направио 1000 станова да су само 30 паркинг места...мало испод лидл и поред делту и то све на земљи Ниш експреса који га кошта 1дин и сад зеза ђаке,студенте и раднике из оближњих села....!!!! СТВАРНО ЖАЛОСНО !!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Vanredna situacija u Nišu je zadnjih 12 godina svakodnevno...

Dragan čitalac

Tekst: Istraga fingiranja vanrednih situacija u Nišu stoji u mestu, Tužilaštvo čeka izveštaj policije

Pronađite nas na: