Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:01, 27. 4. 2024.

| Društvo

Umesto auto-pijace u Nišu, obećan veliki park - o rokovima “ne bi da pričaju”

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
auto (3)
O rokovima ništa, ali obećanja tu su; foto: Jelena Mišić

Kvantaška pijaca, auto-pijaca i buvljak biće premešteni sa trenutnih lokacija i kako je najavljeno nalaziće se, prema idejnom rešenju, u niškom naselju Novo Selo. Prostor gde se sada nalazi auto-pijaca ostaće upražnjen, a gradonačelnica Niša obećava da će tu biti napravljen veliki park.

Iako rokovi još uvek ne postoje gradonačelnica tvrdi da će premeštanjem kvantaške pijace, auto-pijace, bukvalja i poligona za auto-škole napraviti da Gradska opština Palilula postane novi centar, a da će novim, velikim parkom na prostoru gde se sada nalazi auto-pijaca biti zaokružen prostor oko niške Tvrđave.

Ne bih da pričam o rokovima, prvo moramo da izmestimo prostor kod sadašnje auto-pijace, napravimo veliki park i time zaokružimo prostor oko Tvrđave, jer nam je to jako važno. Od Republike smo tražili da imovinu prebaci na Grad i mislim da smo daleko odmakli - rekla je Sotirovski.

Govoreći o novoj lokaciji Kvantaške pijace, tvrdi da je idealna, jer će biti uz Koridor 10, tako da će ljudima biti olakšan prevoz robe na niške pijace.

Tu planiramo i veliki distributivni centar iz koga će se odvoziti dalje roba ka severu. Na jednom mestu imaćemo i Kvantašku pijacu i auto-pijacu i buvljak koji takođe svi volimo i parking stazu. Na taj način GO Palilula činimo novim centrom, povezujemo obode grada sa centrom i rasterećujemo centar grada - rekla je gradonačelnica.

Idejno rešenje nazvala je vizijom i rekla da će to dodatno rasteretiti saobraćaj u Nišu, ali i omogućiti onima građanima koji polažu vožnju novi poligon.

Za ljude koji imaju viziju, ne može da se zamisli da imate kvantašku pijacu ispred Niške Banje i kamione koji svakog dana sa dostavnom robom dolaze do Kvantaške pijace, naročito kada je vreme zimnice i velikih kupovina uoči praznika. Rasteretićemo na ovaj način i saobraćaj u gradu i verujem da će ta lokacija da zaživi - rekla je Sotirovski.

Podsetimo, ideja da kvantaška pijaca, auto-pijaca i poligoni tamo budu preseljeni postoji od 2022. godine, ali poslednjih meseci pominjale su se i neke druge lokacije. Ipak, najčešće se govorilo o Novom Selu.

"Rasterećivanje" prostora oko Tvrđave počelo je premeštanjem prodavaca na niškom buvljaku koji su godinama radili pored Trđave, a koji su premešteni su aprila 2022. godina na prostoru OTC-a, a na tom mestu ostala je jedino auto-pijaca.

Uređenje druge strane Tvrđave počelo je februara 2022. godine uklanjanjem tezgi sa Cvetne pijace, a gradonačelnica je najavila da će na tom mestu biti izgrađen novi trg sa pogledom na Beogradsku kapiju. Tek krajem 2023. godine počeli su radovi na izgradnji novog trga i pešačke zone kod niške Tvrđave, a uređenje novog trga otkrilo je tunel koji do sada nije mogao biti viđen.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Posmatrač

    20:11 // 30. 4. 2024.

    Ajde bre ljudi park na tom mestu na raskršću puteva i to na samom ulazu u grad, umesto da se stvori neka radna zona ili zona slobodne trgovine bilo čega kad ono niče novi park najlakši način da se operu parice.

  • nini

    12:16 // 29. 4. 2024.

    Ali pod uslovom da sva asfaltiranja,gradnja...da sve radi Medjarac.Nislije treba jos da mu napune dzepove.

  • Danijela

    07:56 // 29. 4. 2024.

    Buvlja pijaca u svetskim metropolama je odredjenim danima u centralnim delovima grada. Dolaze turisti koji vole da posecuju takva mesta. Nije mi jasno ko nepismen izmesta sve i to samo u ovom gradu. Rade protiv nas ocigledno, a znaju da nas deru svakodnevno. Stanovnici treba da odlucuju o glavnim pitanjima na referendumu!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Neka ovi političari dođu na +40 kad nema vode da žive gde smo mi živeli, pa neka odavde bistre politiku.

Glupost čitalac

Tekst: Niška opozicija traži saslušanja, hapšenja i suđenje bivšoj gradonačelnici zbog izveštaja DRI

Pronađite nas na: