Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:33, 24. 9. 2024.

| Društvo

Uskoro subvencije za zamenu stolarije, kako se prijaviti - na tribini u Nišu

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
stolarija zamena
Uskoro javni poziv za građane; foto: JV / Ljubica Jocić

I ove godine Nišlije će moći da se prijave za subvencije za zamenu stolarije, izolacije, fasade i solarne panele, a novina je da će energetski ugroženi kupci dobiti 90% novca. O detaljima prijave građani mogu da se informišu na tribini u Gradskoj kući u Nišu, u četvrtak, 26. septembra, u 14 sati.

Ministarstvo rudarstva i energetike, kroz program Vlade Srbije, dodeljuje građanima subvencije, za mere energetske efikasnosti u stanovima i porodičnim kućama, u iznosu do 65% vrednosti investicije, u zavisnosti od paketa mera. Grad Niš učestvovaće i ove godine u projektu Ministarstva.

Novina je da se ove godine raspisuju i posebni javni pozivi za energetski ugrožene kupce koji će u 44 jedinice lokalne samouprave i gradske opštine imati priliku da dobiju subvencije do 90 odsto ukupne vrednosti energetske sanacije - navode iz Grada.

Nišlije će imati priliku da dobiju neophodne informacije kako da se prijave za subvencije koje se dodeljuju u cilju rekonstrukcije i unapređivanja energetske efikasnosti u stanovima i porodičnim kućama, kao i da se informišu o benefitima ulaganja u energetsku efikasnost, na tribini u Nišu.

Gradsko veće je usvojilo Pravilnik o sufinansiranju mera energetske sanacije, porodičnh kuća i stanova u okviru projekta "Čista energija i energetska efikasnost za
građane" što je preduslov za raspisivanje javnog poziva na kom će građani moći da se prijave.

Informacije će moći da dobiju i u Energetski info-centar, koji je nedavno otvoren.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Stojković Pasipoljana BB

    08:34 // 25. 9. 2024.

    Hteo bih da se zahvalim gradonačelniku Daletu na najnovijem projektu u gradu koji se sprovodi. U pitanju je ovo sečenje trotoara najskorije postavljenog i dodavanja dela staze koji nije asfaltiran nego samo zatrpan sa zemlju. Nama koji nismo rođeni i odrasli u ovako urbanoj sredini veoma znači da ima jedan deo trotoara razjeban i blatnjav po koji možemo da hodamo jer bole noge od silan beton.

  • Iz licnog iskustva

    14:23 // 24. 9. 2024.

    sve sto je potrebno jeste da ste clan stranke... ostali mogu samo da maštaju o subvenciji. Komisija prvo pita za koga glasate!

  • Neko iz mase

    11:48 // 24. 9. 2024.

    Građani su naravno dokoni i svi mogu da izađu s posla u radno vreme i da dođu na tribinu. Jer, zašto bi njih troje četvoro izdvojilo 2 sata popodne da održe tribinu?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Za ovako grandiozan projekat mislim da je rok previše kratak i da treba biti najmanje 5 godina a i cenu bi trebalo povećati na bar 5M€ po km.

Siky67 čitalac

Tekst: Zaključen ugovor za obnovu auto-puta od Brestovca do Doljevca - oko 6 km za 18 meseci

Pronađite nas na: