Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:29, 1. 5. 2024.

| Društvo

Vatrogasci pozivaju na opreznost prilikom paljenja vatre za Prvi maj

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
prvi maj
Apeluju da se poštuje Zakon o zaštiti od požara; Foto: M. T.

Građanima koji odluče da Međunarodni praznik rada obeleže na izletištima, vatrogasci savetuju da budu oprezni prilikom pripreme hrane i paljenja vatre na otvorenom.

Apeluju na odgovorno ponašanje i upozoravaju da se požari brzo šire i predstavljaju opasnost po živote i zdravlje građana, kao i to da nanose velike materijalne štete.

Ako naši sugrađani ipak imaju potrebu da lože vatru na otvorenom prostoru, to onda mora biti u posebno obeleženim i obezbeđenim prostorima. Potrebno je doneti i vodu sa kojom se može ugasiti eventualni početni požar, kao i gorenje na mestu gde je loženo - saopštili su.

Podsećaju da je prema Zakonu o zaštiti od požara zabranjeno spaljivanje ostataka strnih useva, smeća i biljnih ostataka na otvorenom prostoru i dodaju da je za kršenje tih propisa predviđena kazna od 10 do 50.000 dinara, dok su kazne za pravna lica od 300.000 do 1.000.000 dinara.

Takođe navode da će pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a dežurati na izletničkim mestima i da će građani moći da im se obrate za pomoć, ukoliko im bude potrebna.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Statistika naša dika, šta poželiš to naslika!

Zorica Čitalac

Tekst: Prosečna plata u Pirotu veća od leskovačke za 25 hiljada, a od niške za skoro 7 hiljada dinara

Pronađite nas na: