Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:20, 14. 9. 2024.

| Društvo

Vatrogasci u gradovima na jugu Srbije obeležavaju slavu i dan Sektora za vanredne situacije

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
vatrogasci
Prikaz opreme i pokazne vežbe za građane juga Srbije; Foto: Lj. M.

Vatrogasci sa juga Srbije obeležiće Dan Sektora za vanredne situacije i slavu svih vatrogasaca-spasilaca organizovanjem raznih događaja, od taktičko-tehničkog zbora na kome će biti izložen deo voznog parka i opreme koju koriste tokom intervencija, do javno pokaznih vežbi.

Odeljenje za vanredne situacije u Prokuplju svoje aktivnosti počinje u ponedeljak 16. septembra kada će taktičko-tehnički zborovi biti održani od 10 do 14 sati na Trgu Topličkih junaka u tom gradu, 17. septembra u istom periodu biće u Kuršumliji, sledećeg dana u Blacu u dvorištu osnovne škole "Stojan Novaković" i 19. septembra u Žitorađi na platou pijace.

U ponedeljak 16. septembra vatrogasci-spasioci će u 10 sati izvesti javno-pokaznu vežbu gašenje požara u stambenoj zgradi na trećem spratu u ulici Toplička br.35 u Kuršumliji, a 19. septembra vatrogasci-spasioci će izvesti javno-pokaznu vežbu gašenje požara u stambenoj zgradi na trećem spratu u Ulici Generala Trenijea br. 39 u Prokuplju - kažu u Odeljenju za vanredne situacije u Prokuplju.

Povodom obeležavanja dana Sektora za vanredne situacije i slave vatrogasaca-spasilaca pripadnici Odeljenja za vanredne situacije u Leskovcu će do 19. septembra imati niz aktivnosti, počev od 16. septembra kada će biti organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama Vatrogasnog doma u Leskovcu u vremenu od 9 do 15 sati.

Istog dana biće prikazana i javno pokazna vežba i taktičko-tehnički zbor u Predškolskoj ustanovi “Mladost” u Medveđi, a narednog dana vatrogasci u Leskovcu, Bojniku, Vlasotincu, Lebanu i Medveđi će sečenjem slavskog kolača obeležiti slavu Presvete Bogorodice Neopalime.

Za 18. septembar je planira prikaz taktičko pokazna vežbe u Leskovcu i Vlasotincu, dok će 19. septembra biti organizovan taktičko-tehnički zbor na gradskom trgu u Leskovcu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Smuk II

    16:09 // 15. 9. 2024.

    A , za njih ne grade stanove u čast slavu Presvete Bogorodice NeopalIH.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Hoce li da dođe Severina i zapeva "Gas, gas"

Qgo Čitalac

Tekst: Novo obećanje - kotlarnica Univerziteta u Nišu ove grejne sezone prelazi na gas

Pronađite nas na: