Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:43, 11. 6. 2024.

| Društvo

Više od 160 izviđača takmičilo se u orijentaciji kraj Niša - uz kartu i busolu prešli stazu dugu 10 kilometara

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
karta-fotoizvidjacilola
foto: Odred izviđača "Lola"

U izviđačkom centru "Cerje" nadomak Niš proteklog vikenda okupilo se više od 160 izviđača iz Srbije i Bosne i Hercegovine, uzrasta od 11 do 19 godina, koju su demonstrirali svoje orijentacione sposobnosti, timski rad i snalaženje u prirodi.

izvidjaci foto: Odred izviđača "Lola"Svi oni takmičili su se na 43. izvođačkom-orijentacionom višeboju "Lola" koji je organizovao niški Odred izviđača "Lola", a takmičari su došli iz različitih gradova - Petrovca na Mlavi, Bele Palanke, Svrljiga, Zaječara, kao i Broda i Zenice iz Bosne i Hercegovine.

Centralni deo takmičenja održan je u subotu, kada su izviđači, koristeći kartu i busolu, obilazili kontrolne tačke na deset kilometara dugoj stazi, gde su ih čekali izazovi iz različitih disciplina. Zadaci su uključivali praktične veštine iz prve pomoći, prenošenje poruke morzeovom azbukom, pisanje izveštaja, poligon spretnosti i druge izviđačke veštine. IOV Lola (1) foto: Odred izviđača "Lola"

"IOV “Lola” je mnogo više od takmičenja. Ovo je prilika da izviđači pokažu svoje veštine, ali i da se druže i stiču nova prijateljstva. Zahvaljujući entuzijazmu i energiji svih učesnika, ovogodišnji višeboj je bio izuzetno uspešan - izjavio je Andrija Đurić, starešina takmičenja.

Generalni pehar osvojio je Odred izviđača “Mija Stanimirović” iz Niša, dok je prvo mesto u kategoriji mlađih izviđača i planinki pripalo ekipi “Kapibare”, iz Odreda izviđača “Petar Kočić” iz Broda, a u kategoriji starijih izviđača i planinki najbolja je bila ekipa “JOKS”, Odreda izviđača “Mija Stanimirović” iz Niša.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Бата Рака из Ниш

    10:20 // 11. 6. 2024.

    Нисте ли нашли бусолу што овај народ изгубио?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Neka ovi političari dođu na +40 kad nema vode da žive gde smo mi živeli, pa neka odavde bistre politiku.

Glupost čitalac

Tekst: Niška opozicija traži saslušanja, hapšenja i suđenje bivšoj gradonačelnici zbog izveštaja DRI

Pronađite nas na: