Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:41, 29. 8. 2024.

| Društvo

Vlast u Prokuplju promenila način, ali ne odustaje od rasprodaje gradske imovine

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
prostor male pijace
Prostor u širem centru Prokuplja koji se prodaje; Foto: Lj. M.

Sa 32 glasa za, koalicija koju predvodi Srpska napredna stranka sa socijalistima i zavetnicima, na sedniciSkupštine promenila je odluku o prodaju "Male pijace" u Prokuplju koja će se, umesto zatvorenih ponuda, kako je glasila prethodna odluka, prodati putem javne licitacije po početnoj ceni od 35.000 evra. Opozicioni odbornici su glasali ne samo protiv bilo kakve odluke o načinu prodaje, već su tražili da se tačka izbaci sa dnevnog reda i da taj prostor ostane u vlasništvu Grada, što je većina odbila.

Zašto vladajuća većina za nepuna dva meseca dva puta menja odluku o načinu prodaje jednog od atraktivnijih prostora u gradu u takozvanoj “Mešovitoj zoni” koji se može koristiti i kao stambeno-poslovni na površini od 13,98 ari sa objektom od 71 kvadrata, nije razjašnjeno ni posle Skupštine. Skupština Pk Naprednjaci i socijalisti tvrde da je prodaja u korist građana; Foto: Lj. M.

Zbog velikog intersovanja za ovu lokaciju kako pravnih, tako i fizičkih lica, komisija je odlučila da promeni način prodaje, jer smatramo da će licitacijom pomenuta nepokretnost dobiti veću cenu od one koja procenjena od strane ovlašćenog veštaka i koja iznosi 4.099.036 dinara, oko 35.000 evra - obrazlagala je odbornička većina novu odluku.

Niko od naprednjaka nije znao da objasni kako su došli do toga da je veliko interesovanje građana za kupovinu te lokacije, na osnovu kojih parametara i informacija to tvrde, ako se zna da na osnovu prethodne skupštinske odluke poziv za prikupljanje ponuda nikada nije ni raspisan, niti je ko mogao da pošalje bilo kakvu ponudu za kupovinu.

Sa druge starne odbornici opozicije su sve vreme insistirali da se ta tačka skine sa dnevnog reda, a prostor da Grad iskoristi za izgradnju biblioteke ili parking prostora, pa čak i parka za decu.

Ovde je kriminal na delu, nešto što vredi desetostruko više prodaje se po mnogo manjoj ceni od realne. Uz to, ova vlast užurbano želi da rasproda sve što je državna imovina, bukvalno sve su ili prodali ili poklonili koncesionaru. Ovde ima elemenata za sumnju na razna krivična dela i kad-tad će oslobođeni istražni organi raditi svoj posao i istražiti svaku nepravilnost i štetnu odluku po građane. Glasačka mašina SNS i SPS usvaja sve, ali doći će dan kada će odgovarati za štetne odluke, bilo da su one napravljene sa namerom ili iz neznanja - kaže Radoslav Milenković, odbornik Demokratske stranke.

Smatra da je naprednjačka vlast u Prokuplju za prethodnih 12 godina toliko urušila i upropastila grad, ugasila i rasparčala javna preduzeća i ustanove, da bukvalno ništa ne funkcioniše i da čitavim sistemom upravlja jedan čovek koji i ne živi u Prokuplju, ali, kako kaže, "veštom manipulacijom" preko svojih posrednika uspeva da drži sve poluge vlasti u gradu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • PK

    12:51 // 30. 8. 2024.

    Brzo će se neki iz opštine preseliti u zgradu koja im je u komšiluku.Prokupčani kao da su začarani.ĆUTE I TRPE.Dok se ne digne KUKA i MOTIKA!!!

  • Vitez Koja

    14:58 // 29. 8. 2024.

    Sudbina svakog ko troši ono što nema je ista - rasprodaja imovine, isto važi od porodice do države.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Vanredna situacija u Nišu je zadnjih 12 godina svakodnevno...

Dragan čitalac

Tekst: Istraga fingiranja vanrednih situacija u Nišu stoji u mestu, Tužilaštvo čeka izveštaj policije

Pronađite nas na: