Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:25, 8. 10. 2024.

| Društvo

Vojska uređuje put u okolini Kuršumlije

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
radovi
Treća brigada radi na putnoj infrastrukturi ka kuršumlijskim selima; Foto: Vojska Srbije

Inženjerijska radna grupa 310. inženjerijskog bataljona iz Prokuplja, uz podršku grupe 37. mehanizovanog bataljona iz Kuršumlije izvodi radove na uređenju puta u kuršumlijskim selima Dobri Do - Crvenika u dužini od 5 kilometara u okviru projekta civilno-vojne saradnje.

U Trećoj brigadi kopnene vojske Srbije kažu da će ovim projektom značajno doprineti unapređenju infrastrukture u ovom delu Topličkog okruga. radovi Radovi bi trebalo da se završe do sredine novembra; Foto: Vojska Srbije

Radovi nai uređenju putne komunikacije se izvode sa 4 inžinjerijske mašine i 2 motorna vozila. Naša radna grupa angažovana je od septembra na uređenju ovog dela puta, a planirao je da se svi radovi završe do 11. oktobra - rekao je Boban Milosavljević, stariji vodnik prve klase i komandir radne grupe.

Vojska je prepoznala važnost ove putne komunikacije i pokazala da se kroz zajedničke akcije civilnog i vojnog sektora može značajno unaprediti život lokalnog stanovništva. radovi Inženjeriske mašine rasčišćavaju put; Foto: Vojska Srbije

Zahvalni smo pripadnicima Vojske Srbije na svemu što čine za nas. U poslednjih nekoliko godina, urađeno je dosta sličnih projekata, a to je od neprocenjivog značaja za naš kraj - kaže stanovnik sela Dobri Do.

Nije prvi put da Vojska Srbije pomaže u realizaciji infrastrukturnih projekata u ruralnim područjima, samo tokom prošle godine učestvovali su u uređenju korita reke Toplice u dužini od 1,2 km, angažovani su na raščićavanju odvodnih kanala u Opštini Žitorađa, u selu Badnjevac u dužini od 2.370 metara, u čišćenju i uređenju korita reke Jošanice kod Blaca u dužini od oko 1.000 metara. radovi Vojska Srbije na terenu pomaže stanovništvu; Foto: Vojska Srbije

Nakon obilnih poplava koje su zahvatile Toplički okrug 2020. godine Vojska Srbije je učestvovala u saniranju atarskih puteva u prokupačkim selima Končić, Prekopuce, Zdravinje, kao i popravku mostova u selima Gornja i Donja Bresnica, Bresničić i Krnji Grad.

U sklopu strategije civilno-vojne saradnje, inženjerijske jedinice Kopnene vojske već godinama unazad rade na obnavljanju putnih komunikacija, sanaciji mostova i pružanju pomoći u kriznim situacijama, a takve aktivnosti su od izuzetnog značaja za stanovnike malih i zabačenih naselja gde su putne veze često loše održavane i otežavaju svakodnevni život, dok radovi na infrastrukturi ne samo da povezuju sela, već i ojačavaju odnos između vojske i građana čime se stvara i jača međusobno poverenje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Bandere su ustvari vezane tim kablovima da ne padnu!

Peconi Čitalac

Tekst: Optički kablovi i rupe na niškim ulicama - iz Grada Niša ćute ko je odgovoran

Pronađite nas na: