Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:44, 30. 6. 2024.

| Društvo

Volonteri iz Niša spasili povređeno mladunče rode

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
roda
Nadaju se da će operacija proći dobro; foto: Instagram / Zoo planet Niš

Volonteri niškog Zoo planet-a spasili su mladunče rode koje je povređeno u selu Tešica kada je jak vetar oborio decenijama staro gnezdo. Predsednik Udruženja Dušan Stojanović kaže da će rodić biti operisan u ponedeljak i nada se da će nakon oporavka ponovo moći da leti.

Meštanin Tešice kod Aleksinca primetio je nakon pljuska i oluje da je sa njegovog krova pao veliki deo gnezda zajedno sa dva mladunčeta rode.

Odmah je pozvao niški Zoo planet i ptice stavio u kutiju koju je potom ostavio na terasi, kako bi roditelji mogli da obilaze mlade.

Kaže da je ta polovina gnezda koja je pala zauzela celu traktorsku prikolicu. Video je da jedan rodić ne ustaje, da samo leži i da mu noga skroz visi. Odmah sam otišao i preuzeo ga. Drugi je dobro, prebačen je na krov garaže, bliže roditeljima - priča Dušan.

Manje sreće imalo je drugo mladunče, koje je prilikom pada polomilo nogu. Iz Zoo planet-a kažu da je nahranjen i da je dobio vitamine, pa sada čeka operaciju.

Nadamo se da će operacija da prođe dobro, pa da posle krene oporavak. Tek na rendgenu će da se vidi koliko je komplikovana povreda. Biće kod nas dok se ne oporavi, a nadamo se da će posle opet leteti i pridružiti se ostalim rodama - navodi Dušan.

Iz tog udruženja pozivaju građane da doniraju novac na njihov račun, kako bi mogli da nastave da zbrinjavaju životinje u Zoo kutku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ružica Marković

    07:27 // 1. 7. 2024.

    Bravo za volontere , nadam se da će rodić poleteti.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da li sada Oko sokolovo sme da prolazi kroz Medijanu ili ne?

Milan Čitalac

Tekst: Milić najavljuje "žestoku" racionalizaciju kadrova i bifea u Medijani

Pronađite nas na: