Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:08, 22. 7. 2024.

| Društvo

Vučić sutra u Nišu na otvaranju terminala na aerodromu i polaganju kamena temeljca za fabriku "Ariston"

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
pruga vučić
Dva puta u istom mesecu posećuje Niš; Foto: JV

Posle nešto manje od 3 nedelje, predsednik Srbije Aleksandar Vučić opet će posetiti Niš. On će sutra prisustvovati cerenomiji polaganja kamena temeljca za izgradnju nove fabrike Ariston, a potom otvaranju nove terminalne zgrade na aerodromu "Konstantin Veliki".

Dok u Nišu i dalje vlada postizborna neizvesnost i vlast nije formirana i posle skoro 2 meseca od održavanja izbora, u ovaj grad dva puta u istom mesecu dolazi predsednik Srbije. I to baš na dan kada se održava konstitutivna sednica u niškoj opštini Medijana, jedinoj u kojoj SNS neće biti na vlasti.

Početkom jula Vučić je u Nišu bio kada su zvanično krenuli radovi na železničkoj obilaznici, a u istom mesecu dolazi takođe na svečane ceremonije.

Kako je saopšteno iz službe za medije, Vučić će u 10 sati biti na lokaciji gde će se graditi fabrika Ariston - na Čamurlijskom putu.

Otvaranje ove fabrike došlo je na samom startu predizborne kampanje za parlamentarne izbore, a tada su iz vlasti najavili da će u Nišu biti otvorena nova fabrika za proizvodnju električnih aparata.

Podsetimo, i ova investicija ne dolazi bez podsticaja države. Naime, holandska kompanija Ariston Climate Solutions dobiće 22,2 miliona evra subvencije, a u obavezi je otvori pogon do 2026. godine i zaposli 300 radnika do kraja 2027. godine.

novi-termina-foto-aerodromnis Nova zgrada terminala; foto: FB Aerodrom "Konstantin Veliki"Nakon polaganja kamena temeljca Vučić je u 11 sati biti na ceremoniji otvaranja nove terminalne zgrada na aerodromu "Konstantin Veliki".

Kako je ranije najavio direktor "Aerodroma Srbije" Mihajlo Zdravković, prvi putnici, koji će koristiti novu zgradu, poleteće u sredu, 24. jula u 6:50.

U zgradu uloženo je 11 miliona evra, a još pet miliona evra dodatno u opremu i sisteme i 17 miliona evra u infrastrukturu prilazne saobraćajnice i parkinge ispred same terminalne zgrade - rekao je Zdravković.

Podsetimo, nakon završetka nove zgrade srušiće se postojeća, jer će tu biti novo krilo koje se spaja sa novom terminalnom zgradom.

Inače, novi objekat je površine od 7.500 kvadratnih metara, imaće 10 check in šaltera, free shop na 400 kvadrata, poslovni prostor za avio-kompanije, rent a car agencije, biznis klub, vip deo i sve ono što nude savremeni aerodromi u brojnim evropskim gradovima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Petar

    19:35 // 23. 7. 2024.

    @Gruja
    Bato, to moze vec odavno.
    Vidim da nisi upucen a i da ne letis cesto.
    Tako da prvo istrazi pa pisi komentare.

  • Gruja Ognjanovic

    15:30 // 23. 7. 2024.

    Da li će nekada moći da se putuje sa niškog aerodroma za Njujork, sa presedanjem svakako?

  • Gruja Ognjanovic

    15:27 // 23. 7. 2024.

    Da li će nekad moći da se putuje za Njujork sa poletanjem iz Niša sa presedanjem svakako?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Neka ovi političari dođu na +40 kad nema vode da žive gde smo mi živeli, pa neka odavde bistre politiku.

Glupost čitalac

Tekst: Niška opozicija traži saslušanja, hapšenja i suđenje bivšoj gradonačelnici zbog izveštaja DRI

Pronađite nas na: