Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:16, 1. 8. 2024.

| Društvo

Za "Dane šljiva" u Blacu Teodora Džehverović, Milica Pavlović i Nataša Bekvalac

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
"Dani šljive" se ove godine održavaju od 23. do 25. avgusta; foto: Lj.M.

Ovogodišnja 22. po redu manifestacija “Dani šljiva” u Blacu održava se od 23. do 25. avgusta, a organizatori najavljuju tri dana ispunjena bogatim programom za sve uzraste. U toku su postupci za angažovanje muzičkih izvođača i, kako saznajemo, Blačane i njihove goste zabavljaće Teodora Džehverović, Milica Pavlović i Nataša Bekvalac.

Koliko će angažovanje ovih muzičkih zvezda koštati Blačane znaće se nakon pregovaračkog postupka koji je u toku, a lokalna vlast očekuje da se taj novac vrati kroz troškove koje posetioci iz cele Srbije i iz okruženja imaju tokom manifestacije.

Nastavljamo već ustaljenu tradiciju da u muzičkom delu biramo poznate grupe i izvođače za sve uzraste. Očekujemo veliku posetu ne samo tokom muzičkog dela manifestacije, već i izlagačkom delu na mnogobrojnim štandovima, ali i učešću na naučnim skupovima o poljoprivrednoj proizvodnji tokom trajanja “Dana šljiva”. Nadamo se da će i ove godine događaj biti uspešan, ne samo u smislu zabave, već i u promovisanju poljoprivredne proizvodnje i unapređenju turističke ponude Blaca - kažu u Opštinskoj upravi.

Manifestacija u Blacu već godinama privlači veliki broj posetilaca zahvaljujući raznovrsnom programu koji uključuje muzičke nastupe, izložbe, naučne skupove i mnogobrojne štandove sa lokalnim proizvodima.

"Dani šljiva" su važan događaj za Blace, ne samo zbog promocije lokalne kulture i poljoprivrede, već i zbog ekonomskog doprinosa koji manifestacija donosi. Na štandovima će biti izloženi proizvodi lokalnih proizvođača, a naučni skupovi će pružiti priliku stručnjacima i poljoprivrednicima da razmene iskustva i znanja o najnovijim trendovima i tehnologijama u poljoprivrednoj proizvodnji. Ovo je naša prilika da pokažemo sve što Blace ima da ponudi - od gostoprimstva i kulture do kvaliteta naših poljoprivrednih proizvoda - kažu organizatori.

Pozivaju sve zainteresovane da dođu i uživaju u trodnevnoj manifestaciji koja slavi šljivu, jedan od najvažnijih proizvoda tog kraja sa oko 2,5 miliona stabala na svojoj teritoriji.


Prethodnih godina od Severine do Cece

Za dve decenije, koliko se "Dani šljiva" organizuju u Blacu, u muzičkom delu angažovana su gotovo sva poznata imena iz Srbije i okruženja - od Severine, Lepe Brene, Cece, do Harisa Džinovića, Zdravka Čolića, Miroslava Ilića, kao i poznate rok grupe Riblja Čorba, Kerber, Galija.

Tako je prošle godine manifestacija otvorena koncertom Lepe Brene koji je plaćen oko 3 miliona dinara, a osim nje, Blačane su uveseljavali i Peđa Jovanović i Sanja Vučić.

Tokom 2022. godine, kada je održana 20. jubilarna manifestacija, u muzičkom delu su nastupili Dragana Mirković, Lexington bend, Igor Mitić i Gabrijela Pejčić, a Blace je te godine iz gradske kase izdvojilo oko 5 miliona dinara.

I u vreme korone manifestacija nije prekidana, pa su tako 2021. godine održani koncerti Tropiko benda, pevača Radiše Trajkovića Đanija i grupe Kerber, a ulaz je bio dozvoljen samo za vakcinisane i one sa negativnim testom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Расинац

    22:14 // 2. 8. 2024.

    А варош слави Велику Госпојину и све то се годинама догађа за време трајања поста. Све ће то народ позлатити, онај део који буде претекао после свега овога и оног што следи, али и то ће изгледа кратко да траје. Битно је сведочанство. Ко издржи до краја, тај ће се спасити. Само гас, идемо само и тамо горе.

  • Var tehnolog

    19:28 // 1. 8. 2024.

    Za narod, prava narodna, izvorna muzika. Teheran folk, zavijanje i to za mnogo para. Bravo Srbi!

  • Milanm977

    15:35 // 1. 8. 2024.

    Dragi Moji te pevaljka Vam trebaju kao čir ali izdržaće se pamtite i gore kao i Svi u Srbiji...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Vanredna situacija u Nišu je zadnjih 12 godina svakodnevno...

Dragan čitalac

Tekst: Istraga fingiranja vanrednih situacija u Nišu stoji u mestu, Tužilaštvo čeka izveštaj policije

Pronađite nas na: