Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:10, 23. 8. 2024.

Za opremanje školaraca i ceo minimalac, mučan avgust za roditelje više đaka

đaci, učenici, rančevi, škola KOSTA 22 Za opremanje školaraca ode i cela plata južnjaka; Ilustracija; foto: Aleksandar Kostić

Avgust je mesec poslednjih priprema za polazak u školu i nabavku školskog pribora, što deci predstavlja zadovoljstvo, a roditeljima donosi nove troškove. Za udžbenike i pribor ponekad je potrebno odvojiti i celu platu, naročio u porodicama sa dvoje i više đaka. Plate van Beograda u kom učenici dobijaju i po 20.000 dinara, a posebno južnjaka su među najnižima u Srbiji pa roditeljima opremanje školaraca predstavlja ozbiljan izazov.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Milan

    09:42 // 23. 8. 2024.

    Mucan za roditelje sa juga. Ovi u beogradu dobijaju pare i to fina cifra

  • Filozof

    10:42 // 23. 8. 2024.

    Dobrodosli u zemlju BESPLATNOG SKOLSTVA!
    Jadna smo mi zemlja u kojoj se dizu krediti za opremanje dece za skolu, a obrazovanje devastirano. Drzava u kojoj ne vaze knjige stampane prethodne godine a gradivo se obradjuje da se ispuni plan, znanja nigde ali zato za sveske i olovke ode cela potrosacka korpa ...

  • Lea

    11:06 // 23. 8. 2024.

    Kakav paradoks!!?? Čitam i ne verujem!!!Beograd grad sa najvećim prosečnim platama u Srbiji i jug Srbije sa ubedljivo najnižim primanjima... kakvs diskriminacija dece u jednoj zemlji!!! Zbog ovakvih i sličnih stvari koje gledamo i o kojima čitamo godinama unazad,mislim da smo mi jedna od vodećih zemalja u Evropi po tome što narod iz manjih gradova, ruralnih sredina i sela,prezire svoj glavni grad!

  • Jos cekam

    11:42 // 23. 8. 2024.

    A gde su ti dugo najavljivani besplatni udzbenici u opstini Medijana?

    • Sneki

      20:31 // 23. 8. 2024.

      To treba rešavati na nivou grada a ne opština. Dovoljno smo podeljeni i bez toga.

  • Profesor u mirovini

    11:45 // 23. 8. 2024.

    Prema saznanjima koja imam, u školama se insistira da se ne koriste udžbenici stariji od 2023. Mislim da je to, od strane izdavačkog i distributerskog lobija, nametnuta odrednica, zasnovana na, navodnoj promeni nastavnih programa svakih nekoliko godina!? Ozbiljnih promena nastavnih programa nije bilo decenijama, a ovo, izgleda, služi da se svakih par g

  • Ма нека је

    12:06 // 23. 8. 2024.

    Добар Аца Србин

  • Profesor u mirovini

    13:45 // 23. 8. 2024.

    Ozbiljnih promena nastavnih programa nije bilo decenijama, a ovo, izgleda, služi da se svakih par godina štampaju nova izdanja malo "našminkanih" udžbenika, sa, naravno, sve višom cenom. Škole to prihvataju (zbog mogućeg udela u rabatu- korumpiranja nekih nastavnika ili direktora škola, što je skoro nemoguće dokazati), a roditelji su prinuđeni da sve

  • MilosNis

    15:47 // 23. 8. 2024.

    Dve prosecne plate u kuci znaci malo preko 200.000 i nekako se moze izaci na kraj sa troskovima polaska u skolu, to ako pitate predsednika ali ako pogledate tuznu sliku nase realnosti to bas i nije tako. Prosto ne znam kome da verujem da li njegovoj prici ili nasoj realnosti?

  • MilosNis

    15:50 // 23. 8. 2024.

    @Lea
    U isto vreme najveci broj glasaca za vladajucu strukturu je sa juga. Ako realno gledas to pokazuje da je njima dobro i da njima ne treba nikakva pomoc drzave posto zadnjih 12-13 godina glasaju za iste ljude, da im je lose valjda bi ih smenili zar ne?!

  • ED

    18:37 // 23. 8. 2024.

    Lepo daju u BG. I apsolutno ne razumljivo zašto nije kao ranije knjige ne uzimaju se u školi nego se kupuju.

  • Nikola

    19:37 // 23. 8. 2024.

    Nije ni deci zadovoljstvo kad idu u ove propale škole.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Mala deca, veliki ljudi! Bravo dečaci, bravo šampioni!

Dimitrije Đurđević čitalac

Tekst: Dečaci fudbaleri iz Niša postali šampioni, pa povređenom drugu odneli medalju

Pronađite nas na: