Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:26, 19. 7. 2024.

| Društvo

Za skoro 145 miliona sedam firmi pretvoriće Učiteljski dom u Omladinski centar

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
Učiteljski dom
Mladi "preuzimaju" Učiteljski dom; foto: Media i reform centar Niš

Posao rekonstrukcije niškog Učiteljskog doma i njegove adaptacije u Omladinski centar biće poveren grupi od 7 firmi iz Beograda, Leskovca, Smedereva i Kragujevca koje su izabrane na tenderu. Za te radove one će biti plaćene skoro 145 miliona dinara sa PDV-om.

Iako je bilo najavljeno da će rekonstrukcija krenuti početkom ove godine, tender za izvođače Kancelarija za lokalni ekonomski razvoja Grada Niša raspisala krajem maja, a nedavno su ugovor dodeli grupi firmi koju čine “Omkom”, “Ecotech-sec”, “Elkoms” i “Extreme gradnja” iz Beograda, “Cerbing” iz Leskovca, “KVM Tehnik” iz Smedereva i “RC-Kat” iz Kragujevca.

Na tender se javilo 4 grupa ponuđača, a ova je izabrana, kako je navedeno, jer je bila ekonomski najpovoljnija. Njihova ponuda je bila 120 miliona bez PDV-a, odnosno skoro 145 miliona da PDV-om.

Kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, rekonstrukcija predviđa arhitektonsko-građevinske radove i građevinsko zanatske radove na hidrtotehničkim instalacijama, elektroenergetskim instalacijama, telekomunikacionim instalacijama, mašinskim instalacijama kao i radove na parternom uređenju.

Objekat Učiteljskog doma je inače izgrađen 1933. godine, a prema tehničkoj dokumentaciji, nakon rekonstukcije će se u podrumu nalaziti muzička, odnosno "gluva" soba, radio soba i ostava.

U prizemlju objekta biće portirnica, sala za sastanke, kancelarija administracije, čajna kuhinja, ostava, dok će u delu bivše knjižare biti pekara, kafe i biblioteka.

Na prvom spratu objekta radi se rekonstrukcija i adaptacija multifunkcionalne sale koja ima namenu održavanja raznih muzičkih nastupa, pozorišnih predstava, konferencija, a sam prostor sale deli se na manje funkcionalne celine ugradnjom pokretnih akustičnih panela, tako da može koristiti i kao jedna celina ili dve manje funkcionalne jedinice - piše u dokumentaciji.

Uz multifunkcionalnu salu, predviđena je prostorija šminkernice i garderobe, pored toga umetnički atelje (umetnička radionica), zatim prostorija za održavanje radionica iz oblasti IT tehnologije, i prateće prostorije.

U samoj kupoli, rekonstrukcijom će biti stvorena posebna prostorija, „Mindfull Room“ u kojoj je će, kako navode, korisnici moći da se na kratko isključe iz dnevnih aktivnosti, i koja će biti sa posebno osmišljenim prijatnim i opuštajućim ambijentom.

Da će Učiteljski dom biti pretvoren u Omladinski centara najavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski pre nešto više od 2 godine, odnosno maja 2022. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ucitelj

    12:23 // 20. 7. 2024.

    A glavna firma koja ce da strpa pare u dzep je SNSovca(Andrija Vucic) ULTRA COP Bugojno BH.

  • Auttrikter

    19:07 // 19. 7. 2024.

    U zgradi ce se uciti kako sakupljati kapilarne glasove, lepljenje plakata, ponasanje na mitinzima,pljuvanje po ne istomisljenicima.

  • Ica

    19:01 // 19. 7. 2024.

    Gde ste učitelji? Otimaju vam vašu imovinu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Neka ovi političari dođu na +40 kad nema vode da žive gde smo mi živeli, pa neka odavde bistre politiku.

Glupost čitalac

Tekst: Niška opozicija traži saslušanja, hapšenja i suđenje bivšoj gradonačelnici zbog izveštaja DRI

Pronađite nas na: