Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:49, 5. 8. 2024.

| Društvo

Za tri koncerta iz budžeta Blaca izdvajaju 43.639 evra

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
dani šljive
Ni ove godine Blačani ne štede novac za muzičke zvezde; Foto: Lj. M.

Od 23. do 25. avgusta u Blacu se održava 22. po redu manifestacija “Dani šljiva”, a obeležiće je koncerti Teodore Džehverović, Milice Pavlović i Nataše Bekvalac za koje je iz lokalnog budžeta iizdvojeno 5.107.080 dinara ili 43.639 evra bez PDV-a. Osim izvođača, Blačani će za binu platiti 1.637.370 dinara, a još nisu završeni postupci nabavke fizičkog obezbeđenja, vatrometa i javnih toaleta tokom tri dana manifestacije, što će dodatno uvećati troškove organizacije.

Koliko će koja pevačica dobiti novca od predviđenih nešto više od 5 miliona dinara znaće se kada se završi javna nabavka, a već je potpisan ugovor za binu koju će obezbediti Nikola Drobnjaković, PR Izvođačka umetnost Petar Pan equipment iz Užica.

U Blacu očekuju da se uloženi novac vrati kroz troškove koje posetioci iz cele Srbije i iz okruženja imaju tokom posete za “Dane šljiva”.

Manifestacija u Blacu već godinama privlači veliki broj posetilaca zahvaljujući raznovrsnom programu među kojima se izdvajaju muzički nastupi i gostovanja svih balkanskih zvezda narodne i zabavne muzike, od Harisa Džinovića, Cece, Lepe Brene, do Kerbera, Galije, Riblje čorbe, Amadeus benda.


Berba počela, na cenu se još čeka

Uporedo sa organizacijom te manifestacije, u Topličkom okrugu počela je berba šljive sorte “stenlej”, a otkupna cena još nije poznata, mada se sve češće može nezvanično čuti da će ona biti na nivou prošlogodišnje, oko 25 do 30 dinara.

To za voćare znači potrošena još jedna godina u kojoj ne da neće zaraditi od svojih zasada, već sa tom cenom ne mogu pokriti ni najosnovnije troškove proizvodnje.

Epilog niske otkupne cene šljiva koja je već godinama u Toplici je sve veći broj neobrađenih zasada, pa će i ove godine većina roda, umesto na otkup, završiti u kazanima za rakiju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dzehvifan

    02:24 // 12. 8. 2024.

    kad peva dzehvi

  • Branko Petrovic

    20:34 // 5. 8. 2024.

    Copy Paste od prosle godine.

  • Džoni bi gud

    20:04 // 5. 8. 2024.

    Ma i treba.Ali,pre i posle toga MRAK.Škola,selo,sport,institucije,umiru.Isti ljudi godinama,pojačani još gorim.Pametni ućutaše,budale progovoriše.Amin

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Vanredna situacija u Nišu je zadnjih 12 godina svakodnevno...

Dragan čitalac

Tekst: Istraga fingiranja vanrednih situacija u Nišu stoji u mestu, Tužilaštvo čeka izveštaj policije

Pronađite nas na: