Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:36, 17. 9. 2024.

| Društvo

Zakazana još jedna sednica u Crvenom Krstu na zahtev opozicije - tema opet nesnosan smrad iz Nišave

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
sednica crveni krst
Nova sednica sa istom temom; foto: J.C. M.

Iako je već održana jedna sednica Skupštine Gradske opštine Crveni Krst na kojoj je glavna tačka reda bilo rešavanje problema nesnosnog smrada koji se širi duž korita reke Nišave u selima Medoševac, Popovac i Trupale, 7 opozicionih odbornika tražilo je sazivanje nove sednice jer ovaj problem nije rešen i ona je zakazana za sredu, 25. septembar.

Drugi put zaredom u niškoj opštini Crveni Krst sednica je zakazana na zahtev opozicije, a razlog je isti - problem u niškim selima.

Na prvoj sednici su predstavnici vlasti tvrdili da uzrok smrada nije oštećenje popovačkog kolektora, već ekstremno nizak vodostaj reke, kao i da je jedino rešenje izgradnja postrojenje fabrike za preradu otpadnih voda.

Sa druge strane, opozicioni odbornici su insistirali na tome da stručne službe utvrde činjenično stanje i nisu bili zadovoljni odgovorom da je jedino rešenje čekanje da se izgradi postojenje za preradu otpadnih voda. Tražili su i formiranje Anketne komisije, ali taj predlog nije usvojen.

Zato će se na narednoj sednici raspravljati upravo o formiranju Anketne komisije koja će izaći na teren, utvrditi stanje i napisati izveštaj nakon dobijenih informacija od JKP Naissus i nadležnih inspekcija.

Na dnevnom redu naredne sednice biće i pisani izveštaj JKP “Naissus” o stanju kanalizacione mreže u Popovcu i pisani izveštaj nadležnih inspekcija.

Podsetimo, u ova tri niška neprijatan miris širi se više od mesec dana, a mnogi građani su sumnjali da je to zbog oštećenja kolektora u Popovcu. Nadležni su istakli da je kolektor oštetio kamion tokom radova, a da je "krivac” za smrad izuzetno nizak vodostaj reke.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bayazit

    22:32 // 17. 9. 2024.

    Sačiniste li ga više postrojenje na Ciganskom ključu ili ga još "davate" ???

  • Alex

    22:17 // 17. 9. 2024.

    Neka se strpe još malo. Uskoro će jak vetar sa zapada pa će da bude čisto opet.

  • Tajanstveni Alan

    19:04 // 17. 9. 2024.

    Opozicijo, dzabe se upinjete! Niti ce problem da se resi a ti sto kukaju i udisu smrad, pljuvace Vas i glasati, opet, za neradnike iz sns! Neme vecih licemera od ovdasnjeg zivlja!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da li mu je oduzeta bicikla!?

Duda Čitalac

Tekst: Pijan vozio bicikl kod Aleksinca, pa dobio prekršajnu prijavu

Pronađite nas na: