Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:00, 18. 10. 2024.

| Društvo

Zaposlenima u niškoj Gradskoj upravi jednokratna novčana pomoć od 40.000 dinara

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
uprava
U gradskoj upravi radi više od 700 osoba; foto: S. V.

Četvrtu godinu zaredom zaposleni u upravi i službama Grada Niša dobiće jednokratnu novčanu pomoć od 40.000 dinara, ali je ove godine ona odlukom odmah uskraćena službenicima na položaju, dok su se ranije funkcioneri, samovoljno ili po direktivi, odricali ove naknade.

Zaposleni u Gradskoj upravi ove godine će pomoć dobiti, kao i prethodne, za zdravstvene preglede i to do 25. oktobra. Pravo na to imaju radnici koji su u radnom odnosu na dan isplate.

Ova odluka deo je aneksa Kolektivnog ugovora za zaposlene u organima i službama Grada Niša usvojenog 15. oktobra.

Samo tri dana kasnije, donet je i novi aneks, kojim je određeno kojim zaposlenima novac neće biti uplaćen.

Pravo na isplatu iznosa iz stava 1. ovog člana ne pripada izabranim, imenovanim i postavljenim licima koja imaju obavezu, odnosno koriste pravo da budu na stalnom radu radi vršenja dužnosti, službenicima na položaju i licima koja koriste pravo na naknadu plate po prestanku funkcije - navodi se u odluci.

Inače, niški funkcioneri gradskih uprava prethodne dve godine su po direktivi tadašnje gradonačelnice Dragane Sotirovski odbili da prime solidarnu pomoć.

Solidarna pomoć niškim funkcionerima isplaćivana je 2021. zbog krize izazvane kovidom, te 2022. godine kao pomoć ka prevazilaženju energetske krize, a gradonačelnica tada je rekla da su ona i njena zamenica Dušica Davidović odbile da prihvate tu pomoć, kako ne bi oštetile gradski budžet.

Nakon njih i predsednik Skupštine Boban Džunić rekao je da će se i funkcioneri SNS-a odreći te pomoći, te pozvao novinare da mu jave ukoliko saznaju da je neko iz njegove stranke iskoristio taj novac.

Koji je broj radnika kojima će ovaj novac biti uplaćen pitanje je koje smo uputili predsedniku Sindikata Gradske uprave Petru Mićoviću, ali do objavljivanja teksta odgovor nismo dobili.

U gradskim upravama, KLER-u, kabinetu ombudsmana, Pravobranilaštvu, Skupštini Grada, Službi za internu reviziju, kabinetu gradonačelnika i Gradskom veću, na teret građana, više je od 720 zaposlenih "za stalno" i na određeno.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Penzionerka

    17:16 // 18. 10. 2024.

    Rumuni, pomagajte!

  • Jole

    17:15 // 18. 10. 2024.

    Kakva pomoć vi ćete svi uskoro u bankrot Niš ne može finansijski da isprati 4 Opština...

  • SinDragan

    17:08 // 18. 10. 2024.

    Taman na vreme, idu praznici valja ce da se otputuje negde o trosku gradjana nisa. A gradjane nisa ko sisa, neka cekaju vikend bice besplatnih pregleda.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da je SPS opozicija?

Neki vic Čitalac

Tekst: Opozicione klupe blački socijalisti zamenili za gradske fotelje

Pronađite nas na: