Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:07, 25. 3. 2022.

| Društvo

Zaštitnik kontroliše Centar za socijalni rad i MUP zbog slučaja podvođenja i prodaje devojke u Aleksincu

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti
aleksinac
Zaštitnik kontroliše i ustanove u Aleksincu; foto: T. T.

Nakon što je saznao da se sumnja da je bračni par iz Aleksinca namamio, podvodio i prodao devojku iz Niša zaštitnik građana Srđan Pašalić je samoinicijativno pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Centra za socijalni rad u Aleksincu i Smederevskoj Palanci i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Pre dva dana uhapšeni su Aleksinčani koji se terete da su izvršili krivično delo trgovina ljudima, a zaštitnik građana je po saznanju pokrenuo postupak kontrole nadležnih institucija.

Iz medija Zaštitnik građana je saznao da je bračni par iz Aleksinca osumnjičen da je zajedno sa dvoje rođaka namamio devojku iz Niša da im čuva šestoro dece, da su je primoravali da se bavi prostitucijom i da su je posle određenog vremena prodali radi udaje u selo kod Smederevske Palanke. Osumnjičenima je određen pritvor, a šestoro dece je smešteno u hraniteljske porodice - piše u saopštenju.

Traži od Centra za socijalni rad u Aleksincu da ga u roku od 15 dana izvesti da li je porodica osumnjičenog bračnog para od ranije na evidenciji tog centra, koje aktivnosti su preduzete u prethodnom periodu i koje mere su preduzete u cilju zaštite prava i najboljih interesa šestoro dece iz ove porodice.

Od Centra za socijalni rad u Smederevskoj Palanci Zaštitnik građana traži da ga u istom roku izvesti o aktivnostima koje su preduzete radi pružanja pomoći devojci za koju se sumnja da je bila žrtva trgovine ljudima, koja je primorana da se uda u selo blizu Smederevske Palanke - navodi se u saopštenju.

Takođe, Ministarstvo unutrašnjih poslova treba da obavesti Zaštitnika građana u roku od 15 dana o preduzetim aktivnostima u tom slučaju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Neka ovi političari dođu na +40 kad nema vode da žive gde smo mi živeli, pa neka odavde bistre politiku.

Glupost čitalac

Tekst: Niška opozicija traži saslušanja, hapšenja i suđenje bivšoj gradonačelnici zbog izveštaja DRI

Pronađite nas na: