Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:51, 20. 9. 2024.

| Društvo

Zbog asfaltiranja se zatvara saobraćaj u Ulici Arsenija Čarnojevića u Prokuplju

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
radovi ulica
Počinje asfaltiranje Ulice Arsenija Čarnojevića; Foto: Lj. M.

Posle višemesečnih problema, konačno počinju završni radovi na asfaltiranju dela ulice Arsenija Čarnojevića, koji su planirani od subote, 21. septembra, u periodu od 8 do 18 sati. Asfaltiranje će trajati nekoliko dana, tokom kojih će saobraćaj biti preusmeren na alternativne pravce i gradske ulice.

Nadležne službe apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju privremene promene i ne ometaju radove kako bi oni bili završeni u predviđenom roku.

Građani u Ulici Arsenija Čarnojevića i Milena Jovanovića čija je rekonstrukcija počela početkom godine dugo su čekali na završetak, a više puta su se žalili na buku i prašinu koja se stvarala tokom dosadašnjih radova. prašina put Velika prašina koja se stvarala od radova; Foto: čitalac

Građani su svakodnevno suočeni sa raskopanim ulicama, prašinom i bukom, što značajno otežava život u ovom delu grada. Put je zatrpan lomljenim kamenom pomešanim sa prašinom i prava je mora za meštane duž trase na kojoj se sporo i traljavo izvode radovi. Žalili smo se gradonačelniku, ali nikakve reakcije nije bilo - rekao je ranije jedan od stanovnika u Ulici Arsenija Čarnojevića.

Iako je Ugovorom vrednim 224.506.773 dinara, a koji je potpisan sredinom januara sa grupom ponuđača za rekonstrukciju ulica Arsenija Čarnojevića i Milena Jovanovića u Prokuplju, predviđeno da se radovi završe za 7 meseci, gradska vlast je u međuvremenu raspisala novi tender u vrednosti od 10.400.000 dinara za asfaltiranje trotoara.

Da bi isfinansirali taj, ali i ostale započete projekte, gradska vlast u Prokuplju se kreditno zadužila za oko 2,5 miliona evra, a kako je rečeno, u pitanju je kredit kojim će se pokriti finansiranje kapitalnih projekata koje je Grad Prokuplje započeo u ovoj, a nastaviće i narednih godina.

Inače, radove na rekonstrukciji Ulice Arsenija Čarnojevića u dužini 1.450 metara i Ulice Milena Jovanovića u dužini od 738 metara izvodi grupa ponuđača, pa će Obradović inženjering d.o.o. Kuršumlija obaviti 14% posla, Kubiktrans plus d.o.o. iz Pirota 2% i Aleksandar Stojanović, PR radnja za izvođenje građevinskih radova i transport robe iz Novog Sela kod Niša trebalo bi da završi 84% posla.

Ugovorom je predviđeno da firma iz Kuršumlije bude zadužena za izgradnju vodovodne mreže, pirotska firma za signalizaciju, dok je za ostatak posla, koji podrazumeva izgradnju trotoara, fekalne i atmosferske kanalizacije, kolovoza i privremene signalizacije, zadužena firma iz Novog Sela

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

J. B. Tito :"Priznajem samo sud svoje partije"

Dragan Čitalac

Tekst: Cvetanović ponudio ostavku na mesto gradonačelnika Leskovca, ali SNS-u

Pronađite nas na: