Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:02, 24. 8. 2022.

| Društvo

Zbog prebacivanja nadležnosti građani i dalje gaze otpadne vode u ulici Ledena stena

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
ledena stena tunel
Neprijatnosti na svakom koraku; foto: čitalac

Tri meseca od kako su se meštani ulice Ledena stena požalili da im se otpadne vode slivaju u ulicu jer je jedan komšija zatrpao divlju septičku jamu, niko i dalje ne reaguje, a prizor usled kiše je još neprijatniji. Dok meštani kažu da im je iz Vodovoda najavljeno rešenje, iz Naisusa kažu da nije u njihovoj nadležnost, jer u tom delu nema kanalizacije. U Direkciji za izgradnju grada ćute.

Više od 40 porodica, svakodnevno prelazi preko fekalija i otpadnih voda kako bi došlo do svojih kuća, jer je tunel u kom se sliva kanalizacija, njihov jedini put.

ledena stena tunel 3 Nadležni prebacuju odgovornost; foto: čitalacKako su i ranije objasnili, razlog je komšija koji je navodno okupirao gradsku parcelu na kojoj se nalazila divlja septička jama koju je zatrpao i tako preusmerio otpadnu vodu u prolaz.

Iako su nadležni tada ćutali, jedan od stanara ističe da su nakon što je vest došla u javnost, nadležni iz Naisusa izašli na teren i najavili rešenje. Do toga još nije došlo, pa je sada usled čestih kiša gotovo nemoguće proći od vode i neprijatnih mirisa, kažu stanari.

Posle svih onih vesti, na kraju su došli iz Naisusa i to više puta. Obavešteni smo da je rešenje spremno, da je do došlo do KLER-a i da se radi projekat, odnosno rešenje za tu otpadnu vodu - objašnjava stanar.

ledena stena tunel 2 Strahuju i od zaraze; foto: čitalacOd tada nemaju nikakve zvanične informacije, već samo spekulacije i međusobna nagađanja, a iz Naisusa ove navode nisu potvrdili Južnim vestima.

Mi nismo nadležni tamo, adresa je Direkcija za izgradnju grada. Ako oni dostave nalog ili pošalju našima, oni će to da srede, ovako nismo nadležni. Mi ne radio ni plan ni projekat to Direkcija radi - kažu iz Naisusa.

Šta na ovo kažu iz Direkcije, zasad nije poznato, jer se direktor Zoran Prokić nije javio do objavljivanja ovog teksta. Na pitanja kada će problem biti rešen nisu odgovorili ni iz Grada, a meštani još jednom apeluju na nadležne da im obezbede dostojanstven život.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gaga

    15:41 // 26. 8. 2022.

    Da se sprovedu u kisnu Ili fekalnu kanalizaciju.Jel'to tesko?

  • vlajko

    12:12 // 25. 8. 2022.

    za bolje nisu. zna se za kog su glasali

  • зоза ниш

    08:38 // 25. 8. 2022.

    rešenje je povezati ih na kolektor kod medoševca udaljen nekih 600 metara
    jesta ledena stena bliža ali postoji visinska razlika 10 metara

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Neka ovi političari dođu na +40 kad nema vode da žive gde smo mi živeli, pa neka odavde bistre politiku.

Glupost čitalac

Tekst: Niška opozicija traži saslušanja, hapšenja i suđenje bivšoj gradonačelnici zbog izveštaja DRI

Pronađite nas na: