Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:15, 29. 6. 2024.

| Ekonomija

Doljevačka biblioteka kupila kombi za oko 38.000 evra

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
biblioteka doljevac
Proširuju vozni park; foto: Biblioteka

Javna biblioteka u Doljevcu kupila je kombi za skoro 38.000 evra od beogradske firme Grand Motors, koja se jedina javila na tender.

Nov, proizveden 2024. godine i nekorišćen kombi tražila je doljevačka Biblioteka, a neki od brojnih kriterijuma koje je navela je da kombi ima četiri vrata, jedna bočna, da motor bude po evropskim standardima, da ukupna dužina vozila bude najmanje 5.980 metra, a visina minimalno 2.410 metra.

Tražili su i da u kabini osim sedišta za vozača, budu još dva, da ispred srednjeg bude držač za tablet, da se prozor vozača otvara jednim dodirom i da vozač ima naslon za ruku, da stakla budu blago tonirana i da bočna klizna utovarna vrata sa desne strane.

Procenili su da će ih to koštati oko 3,7 miliona dinara bez PDV-a, a na tender se javila samo jedna firma - Grand Motors iz Beograda koja je ponudila kombi za 4.456.881 dinara sa PDV-om (3.714.068 bez PDV-a), odnosno 37.963 evra.

Kao jedini ponuđač koji se prijavio i podneo ekonomski prihvatljivu ponudu izabrani su pa će doljevačkoj Biblioteci za nešto više od mesec dana isporučiti kombi. Radi se o kombiju marke Ford čiji je ovlašćeni distributer ova beogradska firma.

Kao i kada su prošlog leta kupovali službeni reno, doljevačka Biblioteka ni sada u dokumentaciji nije navela razlog kupovine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zahav

    13:13 // 30. 6. 2024.

    A koliko para su dali za knjige?

  • Saša

    09:05 // 30. 6. 2024.

    Ajde da se kladimo u neku paru da će kombi biti ustupljen na korišćenje opštini ili nekom drugom nadam se opštinskom organu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da li sada Oko sokolovo sme da prolazi kroz Medijanu ili ne?

Milan Čitalac

Tekst: Milić najavljuje "žestoku" racionalizaciju kadrova i bifea u Medijani

Pronađite nas na: