Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:02, 21. 7. 2024.

| Ekonomija

Firma koja je radila rekonstrukciju dobija još 12,5 miliona za opremanje pijace na Bulevaru u Nišu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Pijaca Boško Buha (1)
Još nisu završeni radovi; foto: Nikola Đukić

Za izgradnju i sređivanje 12 lokala, reklamnih panoa, nadstrešnica, stepništa, sendvič panela i podnih obloga na pijaci na Bulevaru Nemanjića u Nišu Javno komunalno preduzeće Tržnica daće 12.511.260 dinara sa PDV-om firmi Dim energy iz pirotskog sela Gnjilan, koja je sa dve firme radila rekonstrukciju ove pijace "Krive livade".

Plan pijace Plan izgleda pijace; foto: JKP Tržnica Javnom nabavkom, koju je juna raspisala Tržnica, predviđena je kupovina 12 lokala koji se izrađuju kao montažno demontažni objekti i koji su u proseku po 10 kvadrata.

Potrebni su i nabavka, izrada i montaža čelične konstrukcije reklamnog panoa i nadstrešnice iznad ulaza u određene lokale, kao i nabavka, izrada i montaža čelične konstrukcije stepenica i platforme za invalide od čeličnih profila pravougaonog i kvadratnog poprečnog preseka, prema detaljima iz projekta.

Sendvič-paneli i podne obloge su takođe na spisku potražnje.

Procenjena vrednost radova je bila 20 miliona dinara, ali posao za 12.511.260 dinara sa PDV-om dobila je firma koja je bila i jedini ponuđač - Dim energy iz pirotskog sela Gnjilan.

Izabrana firma postoji od 2012. godine, zakonski zastupnik je Dušan Minić, a ima 27 zaposlenih, prema podacima sa APR-a.

Dim energy je neretko biran na javnim nabavkama, a izabran je i za opremanje pijace na Panteleju, a sa Signalizacijom put i Gardalom iz Niša radio rekonstrukciju bulevarske pijace.

Rok za radove je 25 dana, a tražena garancija minimum 24 meseca.

Pre više od dva meseca svečano je otvorena pijaca, nakon više od sedam meseci radova i koja je koštala 98 miliona dinara, a sada se planira završetak lokala na mestima gde su stari porušeni.

Radovi su počeli u prvoj polovini septembra 2023. godine, a postavljanje krovne konstrukcije posle dva meseca i tada je bilo najavljeno da će sve biti završeno za najviše dva meseca.

Postavljanje krova počelo je poslednjeg dana u januaru i bilo je potrebno više od mesec dana da pijaca dobije nastrešnicu.

Odluku da bulevarska pijaca bude rekonstruisana donelo je Gradsko veće novembra 2022. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mira

    08:34 // 24. 7. 2024.

    Meni to liči kada naručio da praviš kuću a izvodjača radova postavi stubove i uradi krov. Pregradne zidove i ostale radnje oko toga moraš da nadješ drugog izvodjača i naknadno platiš iako si to sve platio predhodno izvodjaču. Stara pijaca je u odnosu na ovu novu bila sto puta bolja. Investicije su najbolji način da se stave pare u džep . Gradonačelnica sviraj sviraj pa za pojas zaseni.

  • Arh. Mandic

    18:17 // 22. 7. 2024.

    @ Arh Mihailo (komentari)
    Da li pojedini gradjani ne shvataju tezinu poredjenja sa Cvetnom pijacom ? Ovo sto sada rade na pojaci Krive livade i Pantelej je ispod svakog nivoa - SRAMOTA !

  • danija

    08:35 // 22. 7. 2024.

    Naterala bih tog idiota da je srusi za dz do temelja, da ne gledamo ovo ruglo.A onda po normalnom projektu uradi ali z te pare koje je prethodno uzeo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Neka ovi političari dođu na +40 kad nema vode da žive gde smo mi živeli, pa neka odavde bistre politiku.

Glupost čitalac

Tekst: Niška opozicija traži saslušanja, hapšenja i suđenje bivšoj gradonačelnici zbog izveštaja DRI

Pronađite nas na: