Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:29, 7. 10. 2024.

| Ekonomija

Gradska stambena agencija Niš prošle godine ostvarila gubitak od preko 9 miliona dinara

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Nišstan foto
Negativno poslovanje; Foto: JV

Među javnim preduzećima u Nišu, najveći dobitak u 2023. godini ostvario je JKP Naissus (oko 37 miliona dinara), a najmanji Nišstan (oko 178.000 dinara). Gradska stambena agencija je jedini “gubitaš” i njen neto gubitak iznosi oko 9,4 miliona dinara, što će morati da nadoknadi iz svojih rezervi.

Nadzorni odbori niških javnih preduzeća dostavili su Gradskom veću odluke o tome kako će raspodeliti dobitke iz prošle godine, a o tome će raspravljati i odbornici na Skupštini Grada 10. oktobra.

Gradska stambena agencija nema šta da raspodeli, jer je ostvarila neto gubitak u iznosu od 9.424.826,05 dinara. To planiraju da “pokriju” iz rezervi preduzeća, koje iznose oko 667,7 miliona.

Skromni dobitak od 178.605 dinara, Nišstan će iskoristiti da uveća kapital.

Nadzorni odbor Javnog preduzeća za stambene usluge Nišstan u obrazloženju Odluke o raspodeli dobiti za 2023. navodi da je dobit po finansijskom izveštaju proknjižena na neraspoređenu dobit, a usmeriće se na uvećanje kapitala, s obzirom na to da je u prethodnom periodu deo gubitka pokriven upravo na teret kapitala - piše u dokumentaciji.

Nešto veći dobitak, 240.192 dinara, ostvarila je Direkcija za javni prevoz. Polovinu toga će usmeriti Gradu Nišu, a polovinu će iskoristiti takođe za povećanje osnovnog kapitala.

Deo dobitka od 449.497 dinara u iznosu od oko 224.000 dinara Objedinjena naplata će uplatiti takođe Gradu, a deo u tom iznosu će rasporediti na rezerve.

Manje od pola miliona (458.088 dinara) iznosi i dobit Zavoda za urbanizam u prošloj godini. Oni će oko 229.000 dati Gradu, a oko 229.000 takođe staviti u rezerve.

JKP Tržnica je ostvarila dobitak u iznosu od 760.588 dinara i to će iskoristiti da “pokrije” deo gubitka iz ranijih godina.

Oko 1 milion dinara iznosi neto dobitak JKP Mediana, koja će polovinu usmeriti Gradu Nišu, a polovinu takođe iskoristiti za uvećanje kapitala.

Kao i Tržnica, Gorica će svoj dobitak, koji iznosi 3.899.123 dinara, iskoristiti da pokrije deo gubitka iz ranijih godina.

JKP Parking servis ostvario je u 2023. godini neto dobitak od 4.346.727 dinara. Deo će uplatiti Gradu, a deo će uložiti u osnovni kapital.

Direkcija za izgradnju će polovinu dobitka od 12.190.901 dinar takođe uplatiti Gradu Nišu, a polovinu dodati svojim rezervama.

Najveći dobitak u prošloj godini ostvario je niški Vodovod - 37.355.635,12 dinara. Takođe će polovinu usmeriti Gradu, a polovinu iskoristiti za povećanje osnovnog kapitala.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Južne vesti juče objavile članak a od jutros je počelo sa čišćenjem i sređivanjem ispred stanice kod lokomotive. Posao završili za tri sata, eto koliko je bilo potrebno da se bar nešto dovede u red

Vremeplov Čitalac

Tekst: Glavna železnička stanica u Nišu - nekada puna života, sada pusta i zaboravljena

Pronađite nas na: