Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:21, 15. 8. 2024.

| Ekonomija

JKP u Blacu angažuje privatne mašine za građevinske radove, vrednost 4 miliona dinara

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
poplava bager KOSTA
Građevinske mašine bi se koristile do kraja godine; Ilustracija; foto: Aleksandar Kostić

Za poslove koji se obavljaju građevinskim mašinama od iskopavanja do prevoza, Javno komunalno preduzeće u Blacu odlučilo je da angažuje privatne prevoznike, a koji će biti odabrani nakon što se završi javna nabavka po kojoj je kriterijum za dodelu posle najmanja cena. Iz budžeta Blaca za te usluge opredeljeno je 4 miliona dinara.

U blačkom komunalnom preduzeću novinaru Južnih vesti najpre nisu odgovorili i pojasnili o kojim poslovima se tačno radi i za šta će se tačno koristiti mašine, jer direktor nije bio u kancelariji pa su rekli da će se kasnije javiti, da bi naknadno tražili da im se pitanja pošalju u zvaničnoj formi kako bi odgovorili u zakonskom roku za dostavljanje informacija od javnog značaja.

Nabavke su podeljene u dve partije od po 2 miliona dinara - u jednoj se traže usluge građevinskih mašina za kopanje, rasplaniranje i pripremu materijala koje podrazumevaju angažovanje kombinovane radne mašine, utovarivača, grejdera, bagera, buldožera.

U drugoj se od ponuđača traži, između ostalog, utovar i prevoz, a za tu namenu ponuđač treba da poseduje kamion kiper, bagere sa gusenicom i gumenim točkovima, vibro-valjak, prikolicu. Usluge će se izvoditi sukcesivno, prema potrebama naručioca, a obračun će se vršiti po jediničnoj ceni iz ponude. Rok za odziv pružaoca usluge je maksimalno 48 časova od pisanog ili usmenog poziva naručioca, dok u slučaju vanrednih okolnosti, rok odziva na poziv naručioca je maksimalno 8 sati od momenta prijema zahteva - traži se u ponudi.

Angažovanje građevinskih mašina se vrši po zahtevu naručioca na teritoriji opštine Blace i obavljaju se po potrebi kako u radnom, tako i van radnog vremena, svakog dana 24 sata u nedelji, uključujući i vikende i praznike, a ugovor će važiti do kraja godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Rovokopač

    18:26 // 15. 8. 2024.

    Koga da angažuju kad oni kao JKP nemaju takve i u tolikom broju mašine za te rabote. Ovako dobro njima tu je neki procentić, a dobro i firmi koja radi

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Vanredna situacija u Nišu je zadnjih 12 godina svakodnevno...

Dragan čitalac

Tekst: Istraga fingiranja vanrednih situacija u Nišu stoji u mestu, Tužilaštvo čeka izveštaj policije

Pronađite nas na: