Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:19, 24. 6. 2024.

| Ekonomija

Još para za firmu koja u Nišu dobija unosne poslove - ovog puta za "obnovu urbanih džepova"

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
sim puk 2
Novi posao za "Sim puk gradnju"; ilustracija; foto: JV / Tamara Radovanović

Firma Sim puk gradnja u vlasništvu naprednjaka iz Malošišta, koja bez tendera dobija važne i milionske poslove u Nišu, sklopila je sa gradskom vlašću i ugovor za “radove na obnovi urbanih džepova”, vredan 70 miliona dinara. Okvirni sporazum važiće četiri godine.

Gde će za to vreme Sim puk gradnja izvoditi radove - nije navedeno, već je istaknuto da će raditi na osnovu pojedinačnih ugovora koji zavise od “stvarnih potreba” i zahteva za rekonstrukciju. Za svaki posao imaće rok za završetak od 60 radnih dana.

printscreen foto: PrintscreenTa firma jedina se javila na tender i ponudila cenu od 50.125.000 dinara bez PDV-a. Okvirni sporazum zaključen je na iznos od 58.333.333,33 dinara bez PDV-a, odnosno 70 miliona dinara sa PDV-om.

Za taj iznos, Sim puk gradnja imaće zadatak da izvodi pripremne radove, koji obuhvataju i seču stabala, odsecanje ivica asfalta, raščišćavanje terena, demontažu ograda i postojećih mobilijara.

Takođe, zadužena je za betoniranje, armiranje, hidroizolaciju, parterno uređenje, izradu parking mesta, sadnju drveća i ukrasnih sadnica, izradu parkovskog senika i dečijih igrališta, kao i za farbarske radove.

Sim puk gradnja je firma osnovana pre samo nešto više od tri godine i u vlasništvu je Zorana Stanojevića, bivšeg predsednika Mesne zajednice Malošište, koji je za Južne vesti nedavno rekao da je 7 ili 8 godina član Srpske napredne stranke.

Ta firma, kao i firma Vodomonteri iz Lalinca, nalaze se na listi “subjekata od posebnog značaja” Gradskog štaba za vanredne situacije, “rame uz rame” sa Kliničkim centrom, Institutom za javno zdravlje, Domom zdravlja, Zavodom za urgentnu medicinu, Javnim preduzećem za skloništa, Vodovodom, EPS-om, Centrom za socijalni rad i drugim javnim i privatnim preduzećima i ustanovama.

To im omogućava da bez tendera dobijaju važne i unosne poslove u Nišu. Sim puk gradnja je do sada, preko tendera ili preko Štaba, dobijala poslove održavanja školskih terena, održavanja fontana, izgradnje kanalizacije i obnove javnih površina.

Reference ili bilo koji dokument koji pokazuje kvalifikacije tih firmi nadležni do danas nisu dostavili Južnim vestima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Posmatrač

    08:25 // 25. 6. 2024.

    Interesantna je pojava da su tenderaši pozapošljavali svoju decu žene i ko zna kog još u državnom ili ti gradskom aparatu plus tenderčić plus poslić.

  • Gradska uprava za imovinu

    08:15 // 25. 6. 2024.

    KLER je i osnovan da pljačka budžet kroz napumpavanje svih mogućih stavki. Samo bismo pozvali one poštene kolege iz KLERa, da prijave i direktora i kolege koji rade tendere, a ne samo da ih ogovaraju i da se žale na njih i najgore o njima pričaju kada svrate kod nas u gradsku upravu u ul.N.Pašića 24. Sa reči na dela. Sa ogovaranja u tužilaštvo, pa da vidimo!

  • Treba sve proveriti

    08:10 // 25. 6. 2024.

    Treba ispitati sve tendere posebno unazad dve godine ko su ljudi koji su dobijali i ko su bili podizvođači koji su u ime tih firmi završavali radnje kako su ih završavali na dve na tri treba sve proveriti ipak je to ozbiljna stvar nemoguće je da neko ko ima jedva dva radnika u firmi dobije sve tendere i pri tom sve zna da radi da mu radnici budu i građevinci i monteri i električari.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da li sada Oko sokolovo sme da prolazi kroz Medijanu ili ne?

Milan Čitalac

Tekst: Milić najavljuje "žestoku" racionalizaciju kadrova i bifea u Medijani

Pronađite nas na: