Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:45, 4. 10. 2024.

| Ekonomija

KLER kupuje 28 laptopova i šest štampača za 20.000 evra

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Laptop, KLER, računar, komjuter
KLER-u potrebno 28 laptopova; foto: Ljubica Jocić

Za realizaciju primera dobre prakse pod nazivom „Kancelarija za brze odgovore“ i projekat "Lokalna samouprava za 21. vek" Kancelarija za lokalni i ekonomski razvoj iz Niša raspisala je javnu nabavku kom potražuje ukupno 28 laptopova i 6 multifunkcionalnih štampača. Procenjena vrednost nabavke je 2.416.666,67 dinara.

Za realizaciju primera dobre prakse pod nazivom "Kancelarija za brze odgovore", koja je otvorena prošle godine, KLER-u su potrebna 22 laptopa, kako piše u javnom pozivu koji je otvoren do 14. oktobra u 12 sati.

Procesor - min. AMD Ryzen 5 5625U (do 4,3 GHz uz maks. podignut takt, 16 MB L3 keš memorije, 6 jezgara, 12 niti) ili ekvivalent. Grafika - Integrisana, min. DirectX 12. Bezbedonosna svojstva - Ugrađen softver koji omogućava praćenje i lociranje računara, daljinsko obnavljanje uređaja, zaštitu od neovlašćenog pristupa, izveštavanje i analitiku, nezavisno od operativnog sistema - neki su od traženih karakteristika.

Takođe, KLER-u je potrebno još 6 laptopova i 6 multifunkcionalnih štampača u cilju realizacije projekta "Lokalna samouprava za 21. vek".

Procesori tih računara treba da budu minimum Intel Core i7 (do 4,7GHz uz maks. podignut takt, 12MB keš memorije). Broj jezgara procesora 10. Broj logičkih jezgara 10 ili ekvivalent. Skladišni prostor - min. 512GB M.2 NVMe, a grafika min. integrisano Intel Iris Xe Graphics ili ekvivalent - piše u dokumentaciji.

Šest multifincionalnih štampača treba da budu 4 u 1 - štampač, skener, kopir i faks, između ostalog, da imaju dupleks štampu, rezolucije 1.200 dpi i formata A4.

Ponuđač je u obavezi da isporuči nova i nekorišćena dobra koja su predmet ove javne nabavke, nije prihvatljivo ponuditi opremu iz tzv. “Refurbished”, “Renew”, “Remarket” i sličnih kanala. Ponuđena dobra moraju odgovarati kvalitetu, funkciji i tehničkim karakteristikama iz tehničke specifikacije.

Procenjena vrednost nabavke za obe partije je 2.416.666,67 dinara, što je oko 20.600 evra.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Marko

    09:07 // 4. 10. 2024.

    Da rade nešto i nečemu doprinose pa da se može opravdati nekako, ali ovako, ne znam kako ih nije sramota!
    Sve na teret građana!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Pa javili su lepo na tv da će da se izliva Dunav... samo niko ne 'aje od gradski oci.

Miljan Ž. Veselinović čitalac

Tekst: I drugi dan zbog poplave na Bulevaru Nemanjića nema vode

Pronađite nas na: