Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:45, 1. 9. 2024.

| Ekonomija

Leskovac dobija novu fontanu u naselju Dubočica

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
leskovac znak
Raspisan tender, foto: Bojana Antić

Na uglu ulica Đorđa Andrejevića Kuna i Majora Tepića u naselju Dubočica u Leskovcu, uskoro bi mogla da bude preuređena parkovska površina sa pešačkim stazama i novom fontanom. Grad je raspisao tender i traži firmu koja će izvoditi radove, a procenili su da će ih sve koštati oko 7 miliona dinara.

U planu je da postojeći deo parka bude pretvoren u otvoreni, funkcionalni prostor na površini od 2.130 metara kvadratnih.

Dobiće se jedan izuzetno atraktivni prostor za rekreaciju i relaksaciju u okviru stambenog naselja - stoji u tenderskoj dokumentaciji.

Na tom parkovskom prostoru već se nalazi fontana, staze i mobilijar, ali je u planu da postojeća ruinirana fontana bude uklonjena, a deo parka preuređen. Novi plato biće kružnog oblika, na 50 kvadratnih metara, a unutar njega biće fontana i prostor za sedenje.

Plato sa fontanom ima veliku prednost, jer će novim rešenjem pružiti veću bezbednost, pre svega deci. Formiranjem novih staza stvara se mogućnost pristupa platou na izuzetno funkcionalan način, a da se pritom ne urušavaju zelene površine - piše u dokumentaciji.

Pešačke staze biće od behaton ploča, prolaziće pored postojećeg terena za košarku i povezaće staze pored crkve Svetog Simeona Mirotočivog. Pored staza biće postavljene klupe i kante za smeće.

Planirana je i rekonstrukcija postojećeg terena za odbojku na pesku i ugradnja gumene podloge oko postojećih fitnes sprava.

Što se tiče zelenila, navedeno je da ništa neće biti posečeno, postojeća stabla i zelenilo ostaće gde jesu, a ako bude mesta, biće posađeno i novo zelenilo.

Grad Leskovac je procenio da će ih izgradnja fontane u naselju Dubočica koštati 7.083.333 dinara, zainteresovane firme mogu da se jave na tender do 17. septembra, a biće izabrana ona koja ponudi najpovoljniju cenu.

Nakon potpisivanja ugovora, izvođač će imati 90 dana da završi radove.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • LexA

    09:47 // 6. 9. 2024.

    Najlepše naselje u Leskovcu! Raduje me što se uređuje.

  • Brane

    23:26 // 1. 9. 2024.

    Leskovcu samo fali fontana i to na ovom mestu!

  • Licno oni urusavaju SNS

    18:54 // 1. 9. 2024.

    U4adi nesto korisno za gradjane.Koja im je pamet da u jesen pocinju fontanu.Bezidejni ljudi.Oce li kocke leda da izbacuje do kraja marta.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Vanredna situacija u Nišu je zadnjih 12 godina svakodnevno...

Dragan čitalac

Tekst: Istraga fingiranja vanrednih situacija u Nišu stoji u mestu, Tužilaštvo čeka izveštaj policije

Pronađite nas na: