Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:27, 15. 1. 2024.

| Ekonomija

"Moja Srbija": Za samo 2 sata podeljeno 100.000 vaučera za odmor u Srbiji

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
IMG_20240115_102236
Nema više redova; foto: Sonja Vidojković

Veliko interesovanje i ove godine je bilo za dodelu vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji, a svih 100.000 podeljeno je u poštama širom države za samo 2 sata, kažu iz Udruženja "Moja Srbija". Oni apeluju na Vladu Srbije da "u narednim danima pusti u opticaj dodatnih 150 000 vaučera, čime bi se u značajnoj meri zadovoljile potrebe zainteresovanih građana".

IMG_20240115_102303_1 Sve brzo otišlo; foto: Sonja Vidojković Nema više gužvi ispred pošta u Nišu, kao što je bilo od ranog jutra, pošto su svi predviđeni vačeri od 10.000 dinara podeljeni za dva sata. Red koji je bio ispred pošte u Knjaževačkoj u Nišu, nakon obaveštenja da nema više vaučera, nestao je, a jedna žena kaže da nije bilo mnogo podeljenih u ovoj pošti.

Samo lažu narod, nemoguće da nema - rekla je žena ispred pošte u Durlanu.

"Interesovanje za vaučere je bilo izuzetno veliko, pa su tokom protekle nedelje građani rezervisali daleko veći broj termina za odmor od predviđenih 100.000", kažu iz Udruženja "Moja Srbija", koje je nestranačko i neprofitno, osnovano 2002. godine.

Udruženje "Moja Srbija" uputilo je poziv Vladi Republike Srbije da već u narednim danima pusti u opticaj dodatnih 150 000 vaučera, čime bi se u značajnoj meri zadovoljile potrebe zainteresovanih građana - kažu.

I ovog januara, dodaju iz Udruženja, u predaji zahteva prednjačili su penzioneri.

Od ove godine će, umesto 5.000 dinara, iznos na vaučerima biti dupliran, a ministar turizma Husein Memić je rekao da se za objekte prijavilo 4.500 ugostitelja.

Detalji o načinu prijave i potrebnoj dokumentaciji za vaučere za odmor u Srbiji, koji mogu da se iskoriste do 20. novembra, dostupni su na sajtu Ministarstva.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Torpedo

    19:40 // 16. 1. 2024.

    I, takoo! A," Moja Srbija" mu dodje kao obavestilac, pa kao, trazi jos vaucera, a u sustini, bas ih briga za budale,koje su ustale u 2 nocu, da drezde u redovima !

  • Dubioza

    07:27 // 16. 1. 2024.

    "svih 100.000 podeljeno je u poštama širom države za samo 2 sata" - NETACNO, U BGu su poste radile od ponoci, tako da je tamo podeljeno mnogo vise vaucera nego u ostalim gradovima!

    • Miloš

      17:05 // 16. 1. 2024.

      Ovo sam i ja čuo. Ovo treba da bude udarna vest na Rts-u! Ups, ustvari ne može MEDIJSKI MRAK!

  • marija

    00:34 // 16. 1. 2024.

    Bezobrazluk
    dostavis potvrdu sa biroa da si nezaposlen, da imas dve godine staza na birou, a ono sistem pokaze da ne mozes da prodjes kao nezaposlen jer te sistem ne vidi tako., nema te u evidenciji nezaposlenih.
    Jedan deda se rasplaka, jedva docekao red kad mu sluzbenica kaze ovde pise da ste vec se prijavili za vaucer. Vise puta proveravala i uvek izadje to ovabestenje. Ko je lud, a ko zbunjen

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Neka ovi političari dođu na +40 kad nema vode da žive gde smo mi živeli, pa neka odavde bistre politiku.

Glupost čitalac

Tekst: Niška opozicija traži saslušanja, hapšenja i suđenje bivšoj gradonačelnici zbog izveštaja DRI

Pronađite nas na: