Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:54, 6. 8. 2024.

| Ekonomija

Opština Doljevac uzima kredit od 200 miliona dinara za kapitalna ulaganja

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne Vesti
Doljevac
Doljevčani u kreditima; foto: Radio Koprijan

Opština Doljevac zadužiće se kod domaće Poslovne banke u iznosu do 200 miliona dinara za finansiranje kapitalnih investicionih rashoda. Sredstva će biti korišćena za izgradnju rezervoara "Kočane" i prateću infrastrukturu, a kredit će, kako tvrde, biti vraćen u roku od šest godina

Od ukupnog iznosa, 150 miliona dinara je planirano budžetom za 2024. godinu, dok će preostalih 50 miliona biti obezbeđeno budžetom za narednu godinu.

Ova sredstva će, kako je saopšteno, finansirati kapitalne investicione rashode u oblasti vodosnabdevanja, posebno izgradnju rezervoara "Kočane" zapremine 2x1.000 kubnih metara.

Kreditna sredstva biće usmerena na izgradnju rezervoara “Kočane” sa priključnim cevovodom od stanice za dohlorisanje vode do priključnog šahta u centru naselja Kočane - navodi se u odluci.

Predračunska vrednost ovog projekta iznosi 200.515.949,41 dinara sa PDV-om, a izgradnja rezervoara obuhvata i priključni cevovod kroz naselje Pukovac, za šta je građevinska dozvola već izdata.

Eventualna razlika u vrednosti i prateći troškovi izgradnje predmetnog objekta (nadzor, koordinisanje bezbednosti i zdravlja na radu, tehnički pregled objekta), biće finansirana iz tekućih prihoda budžeta opštine Doljevac. Povlačenje sredstava kredita, uskladiće se sa obavezama isplata ispostavljenih situacija (avansne, privremenih i okončane), od strane izabranog izvođača radova - piše u odluci.

Kredit će, kako tvrde, biti u celosti vraćen u roku od 6 godina, sa grejs periodom za godinu dana od dana povlačenja prve tranše kredita.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • jana

    21:11 // 7. 8. 2024.

    Svaka cast Medjarcu kako je uspeo i uspeva od bezkintasa da postane milioner...izvlacenjem para iz budzeta.

  • gaga

    21:10 // 7. 8. 2024.

    Vec je bio na poternici 2012 g kao G17 kadar zbog lopovluka,ali SNS kada je preuzeo vlast oprostio je lopovluk doticnog predsednika opstine.

  • Dragan

    05:52 // 7. 8. 2024.

    A koliki je deo 'Sim Puk" i medjrca?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dobro im ide, samo da ne zabrljaju do kraja prvenstva.

Alex Čitalac

Tekst: Niški Radnički vodio, odbranio penal, pa remizirao sa Vojvodinom u Novom Sadu

Pronađite nas na: