Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:05, 14. 8. 2024.

| Ekonomija

Opština Medijana četiri dana pre promene vlasti kupila službene telefone

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Opština Medijana
Ugovor potpisao tadašnji i sadašnji načelnik; foto: Nikola Đukić

Tri paketa za usluge mobilne telefonije sa ugovornim obavezama od dve godine za minimum 60 brojeva zaposlenih u Opštini Medijana, uz "beneficiranu nabavku telefona", za 4.740.000 dinara odabrala je na javnoj nabavci ova opština samo četiri dana pre nego što je promenjena vlast i Medijana postala jedina u Srbiji bez SNS-a u rukovodstvu. Novi predsednik Medijane Mladen Đurić iz Grupe građana "Dr Dragan Milić", koji je ranije rekao da neće biti službenih telefona, kaže da će pokušati pravnim sredstvima da izmene ugovor. Doskorašnji predsednik Medijane Nebojša Kocić (SNS) tvrdi da tokom njegova dva mandata nije kupljen nijedan mobilni telefon, već samo paketi za mobilne.

Četiri dana, tačnije 19. jula, dok je u Medijani još vladao SNS, tadašnji i sadašnji načelnik Uprave Miloš Dragičević potpisao je odluku o dodeli ugovora sa Telekomom Srbija koja je izabrana na javnoj nabavci.

Nova vlast u Medijani, koju čine predstavnici Grupe građana "Dr Dragan Milić", koalicija "Biramo Niš" i "Ujedinjeni - nada za Niš", najavila je da "neće biti službenih telefona, kartica i laptopova. Reprezentacija, hoteli, vozači - nula".

mladen đurić Novi predsednk Opštine kaže da telefone neće uzimati; Foto: Tamara Radovanović Ipak, sačekao ih je ugovor baš za pakete za službene mobilne telefone i to za "najmanje 60 pretplatničkih brojeva u okviru grupe (za korisnike zaposlene kod naručioca), uz mogućnost da se, u slučaju potrebe naručioca, broj pretplatničkih brojeva poveća".

U Opštini Medijana ima 41 stalno zaposlen. Rekli smo da nećemo uzeti službene telefone i nismo. Postoji ugovor za 60 brojeva, ali trenutno je 10 funkcionera, pored mene, mog zamenika, većnika, predsednika, zamenika predsednika i sekretara Skupštine. Pokušaćemo pravnim sredstvima da smanjimo broj sa 60 na 10. Telefone nećemo kupovati - rekao je Mladen Đurić, predsednik Opštine.

Mobilni telfoni U nabavci piše da je potrebno minimum 60 brojeva, a ima 41 zaposlen; foto: Nikola Đukić Prema podacima iz javne nabavke, potrebna su tri paketa sa ugovornim obavezama od 24 meseca - sva tri sa neograničenim brojem minuta u grupi i neograničenim brojem minuta u mreži, jedan paket ima 600 minuta ka svim mrežama i 600 poruka, a preostala dva su sa neograničenim koriščenjem.

Što se interneta tiče, prvi paket ima 5 GB, drugi 10 GB, a treći neograničeno po maksimalnoj brzini, a dva paketa imaju obezbeđen internet i u romingu. Za treći paket su obezbeđeni i određeni minuti i poruke u romingu

Takođe, obezbeđen je i obavezan budžet za "beneficiranu nabavku telefona u iznosu od najmanje 750.000,00 dinara bez PDV-a".

Budžet je moguće koristiti u toku trajanja ugovorne obaveze. Svi telefonski aparati iz aktuelne ponude operatora za pravna lica, moraju biti dostupni Naručiocu po maksimalnoj ceni od 1,00 dinar po aparatu. Izabrani ponuđač na zahtev Naručioca dostavlja cenovnik iz svoje trenutne ponude telefonskih aparata. Ukoliko ponuđač ponudi manji budžet od traženog, njegova ponuda će biti odbijena kao neprihvatljiva - piše u dokumentaciji.

Jedini ponuđač bio je Telekom Srbija, a ugovor važi do juna 2026. godine.


Kocić: Tokom moja dva mandata nije kupljen nijedan telefon

Nebojša Kocić "Nijedan telefon nije kupljen tokom njegovog mandata"; foto: JV Doskorašnji predsednik Opštine Medijana u dva mandata Nebojša Kocić tvrdi da ugovor potpisan da bi službenicima Medijane bila omugućena normalna komunikacija.

Mogao sam taj ugovor i da ne potpišem, razmišljao sam šta da uradim. Znao sam da je nekoliko dana pred sednicu Skupštine, ali me je načelnik zamolio da to uradim kako bi oni koji imaju službene brojeve nastavili da komuniciraju i to po ceni od nula dinara. Nijedan telefon tokom moja dva mandata nije kupljen, samo su produžavani ugovori za pakete - kaže Kocić.

On ističe da koristio i koristi privatni telefon i broj, a da su pozivi i razgovori prema svim mrežama za službene brojeve 0 dinara. Na pitanje zašto 60 brojeva, kada Mladen Đurić kaže da imaju 41 zaposlenog, odgovara:

Jeste 41 zaposleni, ali tu su i funkcioneri, predstavnici Skupštine, uklapa se broj, nikog preko nema - kaže Kocić.

Insistira da, iako u ugovoru piše da postoji mogućnost kupovine aparata, to nije urađeno.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vera

    00:11 // 16. 8. 2024.

    Udusise gumenu patku s tom opstinom Medijana! Dosta vise!

  • Nišlika

    18:21 // 15. 8. 2024.

    Samo pakete uzeli,nisu im stigli AJFONI pre isteka mandata ..

  • Smuk II

    15:08 // 15. 8. 2024.

    @Tajanstveni Alan : Kolega ... pa korupcija je najnovija ekonomija ! Cela Srbija je prepuna "ekonomistima" , doduše ne za veliku lovu ali za od 1.000 pa do 12.000 dinara /ne € / , jer to nijedan BDP ne može da izdrži ... 12.godina ako neprestano "raste" čak i više od Germany!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Mala deca, veliki ljudi! Bravo dečaci, bravo šampioni!

Dimitrije Đurđević čitalac

Tekst: Dečaci fudbaleri iz Niša postali šampioni, pa povređenom drugu odneli medalju

Pronađite nas na: