Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:31, 8. 7. 2024.

| Ekonomija

Poskupljuje putarina, južnjacima će trebati i do 1.700 dinara do Beograda

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
putarina
Puskupljuju putarine; foto: V. M. R.

Vožnja na auto-putevima u Srbiji od srede, 10. jula, biće skuplja za oko 10 odsto, pa će putarinu od Niša do Beograda građani plaćati za oko 100 dinara više. Oni koji žive južnije izdvajaće više novca, a najskuplje će biti putovanje od Preševa do glavnog grada - 1.890 dinara.

naplatna rampa Od Niša do Beograda oko 100 dinara skuplje; foto: A. K. Umesto dosadašnjih 1.020 dinara, putarina za vozila prve kategorije od naplatne stanice “Niš jug” do prestonice koštaće 1.130 dinara. Iako je do sada cena bila ista i sa naplatne stanice “Niš sever”, povećanje je za 10 dinara manje nego sa južne strane i košta 1.120 dinara. Za one koji se uključuju na auto put kod Malče putarina će biti 1.160 dinara.

Od Aleksinca do glavnog grada putarina će umesto 910 dinara koštati ravno 1.000.

Leskovčani će putarinu do Beograda umesto 1.160, plaćati 1.280 dinara, odnosno 1.360 ako se uključuju sa južne strane gde je putarina trenutno 1.240 dinara.

Vozači će od Pirota do Beograda za putarinu sa naplatne stanica “zapad” izdvajati 1.480 umesto 1.340 dinara, dok će sa istoka biće skuplje - 1.540 dinara umesto 1.400.

Vranjanci će vožnju na auto-putu do glavnog grada plaćati 1.700 dinara, umesto 1.540.

Najskuplja će biti deonica Preševo - Beograd i putarina će umesto 1.720 koštati 1.890 dinara.

Vlada Srbije je odobrila novi cenovnik Javnog preduzeća Putevi Srbije i nove cene putarina primenjivaće se od srede, 10. jula.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • građanin

    14:32 // 12. 7. 2024.

    Pravnik, PROČITAJ izveštaj Republičkog zavoda za statistiku o SKOKU CENA (jul, 2024.): POSKUPELI - ulje, mleko, pića,odeća, lekovi, kozmetika, igračke, hemikalije, boje, lakovi, tkanine, metalni proizvodi, akumulatori, sijalice, energija, gorivo, putarine, kafa, televizori, motocikli i bicikli, nameštaj, oprema i vozila... Znaš li zašto si tu gde jesi ili si zaboravio?? Ljudi su te birali misleći

  • Luka

    00:44 // 10. 7. 2024.

    Toooooo !!!!
    Samo udri......

  • Mala kenta

    22:13 // 8. 7. 2024.

    Ima i gorih stvari, tezih od demagogije AV.! Reklama, koja ide na 5 mimuta-Ljubi baba, tiket da prodaje!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Južne vesti juče objavile članak a od jutros je počelo sa čišćenjem i sređivanjem ispred stanice kod lokomotive. Posao završili za tri sata, eto koliko je bilo potrebno da se bar nešto dovede u red

Vremeplov Čitalac

Tekst: Glavna železnička stanica u Nišu - nekada puna života, sada pusta i zaboravljena

Pronađite nas na: