Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:03, 14. 5. 2024.

Povrtari sa juga najavili protest - kažu uvozi se strano povrće, a domaće baca

paradajz-u-plastenicima-foto-d.m..jpg Kažu da ne žele da opet bacaju i poklanjaju svoje povrće; foto: D.M.

Zbog toga što su, kako kaže, nezadovoljni trenutnom situacijom na tržištu gde velike trgovine ne kupuju domaće povreće, već uvoze, dok oni ne mogu da izvezu svoje povrće iz Srbije, udruženje "Povrtari juga" organizuje protest 22. maja u 11 sati ispred zgrade leskovačke Opštine.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Miloš

    15:26 // 14. 5. 2024.

    Cene na pijaci prilično visoke, a ispada da neki ne mogu svoje da prodaju?
    Više bih voleo da kupujem srpsko povrće nego albansko!

  • Zatri da ne nikne nikad

    17:15 // 14. 5. 2024.

    Voće i povrće nema nacionalnost već su problem srpski ministri poljoprivrede poslednjih 25 godina koji su apsolutni diletanti. Ne radi se o ničem drugom osim ideje da se unište svi oni koji ne zavise direktno od budžeta a prvi na udaru su uvek slobodni poljoprivrednici.

  • Ivan

    17:34 // 14. 5. 2024.

    Glasao narod i voli uvozno,a i uvoznici vole da uvoze...

  • Milan

    17:39 // 14. 5. 2024.

    Blokirajte granice,blokirajte logističke centre, blokirajte autoput s sleperima na sred puta u obe trake da ne mogu da prođu.

  • Filozof

    18:20 // 14. 5. 2024.

    Uvozimo paradajz i krastavce iz Albanije, Turske, Makedonije, brasno iz Hrvatske, meso iz Argentine, pasulj iz Kirgistana, Azerbejdzana, krompir iz Egipta i Belorusije, crni luk iz Perua, beli luk iz Kine, zelenu salatu iz Spanije, sargarepu iz Rusije, jabuke i grozdje iz Grcke, grasak iz Madjarske, ...
    No, ACO SRBINE, zovi Tomu Monu i povecaj taj uvoz, vidis da te narod voli ...

  • toza

    19:00 // 14. 5. 2024.

    Indijanci jedni, dobro jutro. Izvadite glave iz ...., osvestite se. Ali zato ne propuštate da podržite sektu na izborima cccc I šta se sad žalite?

  • Pepe le tvor Niš

    21:44 // 14. 5. 2024.

    Poštovani povrtari imam pitanje: Kako je povrće iz inostranstva, npr iz Albanije, Grčke....jeftinije od našeg domaćeg. Znate li koliko put to povrće treba da pređe do Srbije plus fito-sanitarna inspekcija plus carina i opet jeftinije. Zbog čega morate rasad i zaštitu uzimati na "recku", a ne da u narednu proizvodnju uložiti novac dobijen od sadašnje prodaje? Zbog čega morate kupovati kuće i kola?

  • Pera Kecap

    21:49 // 14. 5. 2024.

    Ako je jeftiniji albanski paradajz,zasto bih kupovao srbski?Jel sam veliki srbin??Gospodo poljoprivrednici ako vam se ne isplati nemojte raditi to,ili s drzavom pregovarajte beneficije i jeftiniji dizel,seme,djubrivo...sta ja imam s tim???

  • Aca

    22:03 // 14. 5. 2024.

    Kao mali proizvodjac povrca vidim da je seljak i Srbiji 0 niko ga ne je..., jer ste videli kako se u Evropi strajkuje,e to kod nas nece biti nikad.A vi Leskovcani,radite jos vise kad ste budale,zinulo vam du.e za plastenike,ne vidi se zemlja od njih.Dok vi ne smanjite proizvodnju nema vecih cena povrca za nas male.Svi se orijntisu prema vama,Manja proizvodnja - veca cena.

  • Povrtar s ladu karavan

    22:52 // 14. 5. 2024.

    Pitajte AV potpisao slobodnu trgovinu mini šengen sa albanci i makedonci bez carine bez kontrole i provere njihovih papira. Glasali ste ga 17.12. Kuj vas šiša. A prskano vam mnogo a skupo, dole jeftinije gorivo samim tim.proizvodnja i cena nize

  • Ve seljak

    22:57 // 14. 5. 2024.

    Predlog,preselite se u Makedoniju ili Albaniju , Vučko potpisao slobodan protok radne snage i radnici mogu da dolaze pa odozdo uvozite u Srbiju, vidite da ide.

  • Sidji Linglong

    22:58 // 14. 5. 2024.

    Pingpong, sad ce to Kina da resi i sporazum o slobodnoj trgovinu bez carine, sve u Kinu, nema veze sto ce se pokvari dok im stigne. Njihao. Glasali ste

  • Tajanstveni Alan

    21:02 // 15. 5. 2024.

    Povrtari, dzabe je sve, glasate za onog ko odobrava ovakve stvari! Protestvujete kod njegovih sluga, sto ga bezpogovorno slusaju.

  • Дечак

    23:17 // 17. 5. 2024.

    Француски фармери су данима тракторима блокирали Париз и Јелисејску палату док влада није попустила и уредила увоз из Шпаније и Украјине.

  • Motac kablova

    12:34 // 21. 5. 2024.

    Videli smo proteste poljoprivrednika vise puta,sami su zaprzili svoju corbu nek uzivaju i nemoj da nas mesaju.

  • Potop

    12:49 // 23. 5. 2024.

    Takve kakve ste birali tako i prolaziti.Vučić i Mesko će da vam pomognu?Apsurd.Zbog vas koji ovu dvojicu predhodno navedenih glasate i mi ostali ne živimo normalno.Šta seješ to ćeš i da žanješ.

  • baltazar

    15:47 // 27. 5. 2024.

    Au ovu demokrati sto su naporni ajde bre pusite ovde se proica id kupus a ne od vucica ako ti se bato neisplati nemoj da radis kao sto sam rekao znaci ides ono radis sta ti se ispalti jer ste dosadni vise hocete jos pare od drzave

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Neka ovi političari dođu na +40 kad nema vode da žive gde smo mi živeli, pa neka odavde bistre politiku.

Glupost čitalac

Tekst: Niška opozicija traži saslušanja, hapšenja i suđenje bivšoj gradonačelnici zbog izveštaja DRI

Pronađite nas na: