Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:30, 25. 10. 2024.

| Ekonomija

Sindikat "Aptiva" Leskovac: Šef bacao hranu radnika u kantu za đubre i rekao im da uzmu

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
Aptiv
Kažu da na brojne nepravilnosti ukazuju menadžmentu već mesecima; Ilustracija; foto: M. M.

Na bahato ponašanje nadređenih u leskovačkoj fabrici "Aptiv", kao što je bacanje hrane radnika u kantu za smeće i vikanje, ukazali su iz Samostalnog sindikata ove fabrike u dopisu upućenom direktoru, u kojem napominju da će u slučaju da se opet dese slične situacije, o svemu obavestiti nadležne insitutucije i podneti krivične prijave. Pitanja su poslata i menadžmentu Aptiva, ali odgovora još nema.

U dopisu koji su iz Samostalnog sindikata "Aptiv" objavili na društvenim mrežama, navode da su se obratili obaveštanje nadležnima u kompaniji 1. oktobra sa zahtevom za sastanak i mogućim temama, ali da nisu dobili povratnu informaciju i termin sastanka.

Ističu još nisu ispravljene nepravilnosti na koje mesecima ukazuju kao što su neuplaćeni doprinosi, neprijavljena povreda na radu, neusklađivanje zarada i bahato ponašanje nadređenih.

Naime, nadređeni baca hranu radnika u kantu za đubre uz sugestiju ”da ako im treba, neka uzmu iz kante”, šutira gajbe i kutije, obraća se uz viku. Obaveštavamo Vas da će se sindikat u narednim sličnim situacijama obratiti eksternim insitutucijama i podnositi krivične prijave i obaveštavati policiju kod saznanja za slične incidente - navodi se u dopisu.

Na objavljivanje ovog dopisa reagovali su iz leskovačkog Gradskog odbora Stranke slobode i pravde navodeći da "nasilje nad radnicima u Leskovcu postaje pravilo, dok država ćuti".

Ovakav čin bahatosti ne može ostati bez reakcije kako opet ne bi došli do situacije u kojoj, poput one u "Juri", nadređeni žene gađaju stolicama. Jasno je da su vlastima jedini prioritet interesi stranih investitora, dok prava domaćih radnika ostaju na marginama. Ali, šta je sledeće ako je već dozvoljeno fizičko i psihičko nasilje? - saopštili su iz SSP-a.

Kažu da će tražiti odgovornost svih koji su omogućili ovakvu atmosferu u fabrikama u Leskovcu.

Pitanja su poslata i menadžmentu Aptiva, ali odgovora još nema.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Neko iz mase

    00:23 // 26. 10. 2024.

    ...jel taj šef domaći janjičar ili je stranac, ako je janjičar onda je verovatno neki naprednjački polupismeni sendvičar koji misli da je uhvatio Boga za 00 jer je neki šef, ako je stranac onda je neki isfustrirani i iskompeksirani tip, u oba slučaja treba da dobije otkaz i da se tuži, a ne bi bilo loše i da se oklizne na koru od banane

  • Tajanstveni Alan

    20:15 // 25. 10. 2024.

    Nije naisao tamo u robovlsnickoj fabrici na "cvrsto"! Tamo su zaposleni sendvicari, mitingasi, sakupljaci kapilarnih glasova, pa za bedne pare, moraju da trpe izivljavanje. Zabole me, mnogo, za takve, poslusnike! Da je meni bacio, naterao bih ga da celu kantu za smece pojede. Supruzi, gde ste da branite zene, dozvoljavate da se za bedne pare zene vam i majke vase dece maltretiraj u i ponizavaju.

    • BS

      11:50 // 26. 10. 2024.

      Nemaju vremena, vraćaju se iz Vršca.

  • Где сте Срби, патриЈоте?

    16:05 // 25. 10. 2024.

    Можда би се драо, ал би му то драње на нос изашло,по цену отказа.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

I mi smo propali te neće tender.

Radnik SC Čair Čitalac

Tekst: Nakon propalog tendera, Sportski centar "Čair" ponovo traži izvođača za skejt-park

Pronađite nas na: