Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:30, 1. 7. 2024.

| Ekonomija

Skoro 5 miliona dinara beogradskim firmama za radove na dva mosta u Nišu

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Most i Trg kralja Milana
Tvrđavski most rekonstruisan pre 3 godine; ilustracija; foto: JV / Tamara Radovanović

Niška Direkcija za izgradnju izabrala je na tenderu dve beogradske firme koje će za skoro 5 miliona dinara raditi dilataciju mostova na ulazu u Tvrđavu i u Vojvode Mišića. Ugovor će važiti najviše godinu dana.

Reč je o firmama Tri omega inženjering i ABL-system iz Beograda. Sa prvom je niška Direkcija i prošle godine sklopila ugovor za radove na održavanju mostova, takođe vredan skoro 5 miliona dinara sa PDV-om.

Tada se firma Tri omega inženjering jedina javila na tender, a i sada je, zajedno sa firmom ABL-system, bila jedini ponuđač.

Građane će radovi koje će te dve firme izvoditi u Nišu koštati 4.999.200 dinara sa PDV-om. Iznos koji su one ponudile bez PDV-a razlikuje se od iznosa procenjene vrednosti nabavke za samo 666,67 dinara.

Kao i za mnoge druge nabavke u Nišu, istaknuto je da će se radovi izvoditi “sukcesivno” i “po radnom nalogu”, dok rok nije naveden.

Izvođač se obavezuje da sa izvođenjem radova koji su predmet ovog ugovora otpočne odmah po dostavljanju svakog pojedinačnog radnog naloga izdatog od strane nadzornog organa - piše u tenderskoj dokumentaciji.

U planu je mašinsko sečenje i uklanjanje postojeće diletacije sa vađenjem potkonstrukcije, a po potrebi i uklanjanje postojećih šrafova.

Takođe, u planu su i uklanjanje postojeće gumene diletacije pajserima, vađenje čeličnog dilatacionog korita, oslobađanje betona oko ankera, sečenje betona, odvoz šuta na deponiju i drugi radovi.

Inače, rekonstrukcija tvrđavskog mosta Nišlije je već koštala oko 60 miliona dinara, rađena je pre samo tri godine i trajala je duže nego put do Marsa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marina Adamivic

    19:17 // 1. 7. 2024.

    Skupo placen, a loše urađen most zaslužuje da za sve prvo odgovara gradonacelnica . Njen lik je krasio i najmanju promenu
    izgleda greda ma kako to sarkasticno delovalo .

  • nesa

    16:19 // 1. 7. 2024.

    a kako je u upotrebi nezavrsen bulevar od Pantelejske crkve do pumpe?

  • Zika

    14:21 // 1. 7. 2024.

    Aman bre više , mora li sve pare da odu u Beograd . Na autobusima bg tablice na službenim vozilima bg tablice . Celu Srbiju je okupirao Beograd !!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Naravno da nije problem u direkciji... problem je u 2. junu!

Ivan čitalac

Tekst: Žitelji niškog sela Hum žale se na probleme sa prevozom, iz Direkcije kažu da nije problem u njima

Pronađite nas na: