Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:50, 24. 6. 2024.

Slovenci nude 6,3 miliona evra da kupe ostatak niškog "Žitopeka" i postanu apsolutni vlasnici

Hleb KOSTA Niški "Žitopek" uskoro bi mogao da postane u potpunosti slovenačka firma; ilustracija; foto: A. K.

Srpski ogranak slovenačke kompanije "Don Don", koja je pre deset godina postala većinski vlasnik "Žitopeka", podneo je ponudu za otkup preostalih 49,2% te niške firme. Cena koju nude je oko 737,5 miliona dinara, objavljeno je u dokumentaciji na sajtu Beogradske berze, a ponuda važi do 15. jula.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • komšinica

    16:49 // 24. 6. 2024.

    Kažu unaprediće uslove rada.?Prvo neka pokose onaj brlog u dvorištu i neka nam obezbede slobodan trotoar da pešaci mogu da se kreću.Njihovi kamioni

  • komšinica

    16:51 // 24. 6. 2024.

    nam raskopaše ulicu a kupci starog hleba parkiraju se na trotoar.Deca nam se kreću ulicom a imaju dvorište i parking.Molili da pokose travu i žbunje.

  • Južna tuga

    16:54 // 24. 6. 2024.

    Veliki je novac u igri sa "Žitopekom", Žalosno je što radnici od toga dobijaju samo mrvice. Oni koji rade u maloprodaji rade nekoliko poslova, a za to su baš bedno plaćeni, a uz sve to se nad njima iživljavaju menadžeri i dobar broj šefova. Pa, nije ni čudo što "Žitopek", odnosno "Don Don" stalno traže radnike preko Infostuda. Mnogi radnici u msloprodaji ne mogu da izdrže to ponižavanje i torturu

    • Samo se pitam....

      08:04 // 25. 6. 2024.

      a ti menadžeri i veći broj šefova su Marsovci ili Nišlije? Ostavite Sloveniju na miru. U njoj je više Nišlija nego ovde.I lepo žive.

  • Olivera Jovanovic

    17:38 // 24. 6. 2024.

    Ni slucajno. Ceo Nis na ulice!Setite se drage Nislije, u vreme, kada je u Nisu otvoren mega market Merkator, svi su bili na ulicama,samo zato, sto Slovenci nisu dozvoljavali velikim firmama iz Srbije , da posluju na teritoriji Slovenije.Sacuvajmo Srbiju.MI HOCEMO DA POSLUJEMO, ALI KAO VECINSKI VLASNICI!Gledaju da se docepaju nasih osnovnih resursa, jer umesto hleba jedu krompir.

    • Saša

      09:59 // 25. 6. 2024.

      Ko je bio na ulicama i ko nije dozvoljavao, šta vam je? Hteli su da ga pale huligani zbog priznanja Kosova.

  • Гага

    17:58 // 24. 6. 2024.

    ...нешто не знам...који то град у Србији,а,можда и у Свету,нема пекару и млекару у апсолутном,или,бар,већинском власништву града?!

  • Auttrikter

    18:37 // 24. 6. 2024.

    @OLIVERA- Kasno je, gospodjo. Ko jede hleba ili ne, nije ni vazno, voleo bih vas komentar vezan za okupiranje Srbije, od strane Rio Tinta, uz svesrdnu pomoc vlasti ove napacene nam Srbije.

  • Miloš

    18:41 // 24. 6. 2024.

    Kako je moguće da propadne preduzeće koje prodaje hleb i pecivo i koje je imalo radnje na najboljim lokacijama?
    Korupcija! Upropasti pa kupi!

  • sećam se-amarkord

    19:15 // 24. 6. 2024.

    A bre,da li se neko seća kakav je hleb bio nekada?Kada ste zadnji put kupili vruć hleb ?Dokle će da nam svako jutro podmeću stare,smežurane i žilave vekne?Da li mi potrošači možemo da insistiramo na kvalitetu i kako?Gde ste penzioneri da dignete glas?

  • Aleksansra

    20:33 // 24. 6. 2024.

    Do sada su većinski vlasnici bili Slovenci sa skoro 51 posto akcija. Kome god pripalo 49 posto akcija, morali bi da promene metod rada. Zadnjih godina "Žitopek" se iživljava nad radnicima, njihovi menadžeri se ponašaju kao robovladnici. Sve ovi što pišem sam iskusila na svojoj kožii. Takođe, na desetine njih koji su radili u ovoj firmi reklo mi je - Što dalje od "Žitopeka!".

  • Neli

    21:00 // 24. 6. 2024.

    E тада ће моћи да преузму и ужине за школе и боравак. То је раније било у плану

  • Dule

    21:06 // 24. 6. 2024.

    Beše nekad Tamče ide niz ulicu,druga tura hleba, miriše cela ulica,puši se kad vozač otvori boks da istovari,a sad gletav i nikakav. Nostalgija

  • Miki

    22:14 // 24. 6. 2024.

    Sve su upropastili asortiman. Ono staro zitopekovo pecivo mazane kifle, pastetice, pogacice, pletenice, rol virslice itd bilo je najbolje. Ovo sada je bezveze

    • Ja, Sofronije

      01:59 // 25. 6. 2024.

      Komadi sve manji i sve bajatiji, izmišljaju neke "bešamel" soseve i mini calzone, a hleb je često kao žvaka !

  • Некад ненадмашно

    12:43 // 25. 6. 2024.

    пециво, нарочито погачице и плетенице са сувим грожђем...и све то свеже умешено и испечено.А, тек врућ хлеб...

  • Kolači...

    12:48 // 25. 6. 2024.

    "Jedite kolače" ... reče Marija Antoaneta i odsekoše joj glavu !Kupujte brašno i pecite hleba kakav god hoćete i imaćete svež i mek "kao duša" mamina, zamirisaće vam kuća,deca će namazati mast i papriku i malo soli,kada se ohladi namazaće džem itd.U vruću rernu ispeckajte papriku,posle ispržite jaja, napravite moravsku salatu a pre toga ohladite rakiju a i ne morate! I što vam je to teško?Gospodo?

  • Naissus

    17:09 // 25. 6. 2024.

    Kakve je pogačice nekad imao taj Žitopek. Ovo danas .... smučiše mi se onomad. Ja još uzeo tri, idiot

  • Mixa

    18:46 // 25. 6. 2024.

    Pekare su svuda i u svim vremenima RENTABILNE! Zasto bi prodavali nesto sto je RENTABILNO i tako dobit slali u tudji dzep?!?! Ne! Duvanska vam je primer! Duvanska je imala i za sebe i za radnike i za grad. Stipendirali su i pomagali sve i svakog. Danas?! Ukoliko neko bude pristao na ovo, tvdeci kako bi Zitopek bolje poslovao, to znaci da treba naci bolje rukovodstvo, a ne menjati vlasnika.

  • nišlija

    15:29 // 26. 6. 2024.

    država treba da kupi akcije pa da bude vecinski vlasnik. i da vrati staru tehnologiju,niš je imao najbolji hleb i peciva,sada su sve upropastili

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Vanredna situacija u Nišu je zadnjih 12 godina svakodnevno...

Dragan čitalac

Tekst: Istraga fingiranja vanrednih situacija u Nišu stoji u mestu, Tužilaštvo čeka izveštaj policije

Pronađite nas na: