Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:30, 31. 7. 2024.

| Ekonomija

U Svrljig stiže mini-bager od Japana, projekti UNDP-a u 6 opština na jugu

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
Svrljig (1)
Donacija Japana za Svrljig; foto: Aleksandar Kostić

Vozilo za održavanje kanalizacione mreže i mini-bager stižu u Svrljig zahvaljujući donaciji Vlade Japana. To je deo ugovora vrednih ukupno 314.000 evra koji je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave tokom prošle godine potpisivalo sa Japanom. U još 6 opština na jugu Srbije realizovani su ili su u toku različiti projekti UNDP-a vredni ukupno oko 27 miliona evra.

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Jelena Žarić Kovačević navela je da je donatorskim ugovorima sa Japanom omogućena je podrška za šest jedinica lokalne samouprave u pogledu unapređenje kvaliteta života stanovništva. Jedna od njih je i opština u Nišavskom okrugu.

Svrljig će biti opremljen vozilom za održavanje kanalizacione mreže i mini-bagerom - rekla je Žarić Kovačević

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave sarađuje sa Ujedinjenim nacijama za razvoj (UNDP) u projektima "Partnerstvo za program lokalnog razvoja" i "Ubrzanje promena - podrška reformi državne uprave i lokalne samouprave u Republici Srbiji".

Među njima su projekti u oblasti rekonstrukcije ili izgradnje sistema javne rasvete u opštinama Bela Palanka, Bosilegrad, u Prokuplju se projekat odnosio na rekonstrukciju ili izgradnju zelenih pijaca, u Kuršumliji se radilo na objektu javne namene i rekonstruisan je bioskop. U toku su radovi na izgradnji zelene pijace u Lebanu i dogradnja zadružnog doma u selu Suvojica u opštini Surdulica.

Slični projekti koji se tiču unapređenje infrastrukture jedinica lokalne samouprave, završeni su ili se rade u još 14 opština u Srbiji, a ukupna vrednost svih investicija, kako je saopštilo Ministarstvo je približno 27 miliona evra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Гага

    11:05 // 4. 8. 2024.

    Мини багер стиже из Јапана
    њиме ће се ископати много септичких јама...
    Крените у акцију
    изградите канализацију..!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Vanredna situacija u Nišu je zadnjih 12 godina svakodnevno...

Dragan čitalac

Tekst: Istraga fingiranja vanrednih situacija u Nišu stoji u mestu, Tužilaštvo čeka izveštaj policije

Pronađite nas na: