Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:30, 9. 7. 2024.

| Ekonomija

Ustanovama na jugu Srbije oko 50 miliona dinara od oportuniteta

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
klinički centar, ukc
Najviše novca niškom Kliničkom; ilustracija; foto: JV / Tamara Radovanović

Od 500 miliona dinara, koliko je prikupljeno po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja u Srbiji, oko 51,7 miliona dodeljeno je zdravstvenim ustanovama, školama, domovima za decu i stare i organizacijama na jugu. Najviše će dobiti niški Klinički centar - oko 14,8 miliona dinara.

Na jug Srbije će “otići” 51.740.877 dinara, od čega 14.820.000 UKC-u za nabavku aparata za osteodenzitometriju.

2,1 milion dinara dobiće Udruženje košarke u kolicima “Nais” iz Niša za nabavku specijalizovanih kolica, oko 793.000 dinara namenjeno je niškom Stonoteniskom klubu osoba sa invaliditetom “Medijana” za kupovinu stolova, a 700.000 Domu “Duško Radović” za opremu za kuhinju.

Predškolska ustanova Lane iz Doljevca dobiće oko 245.000 dinara za mešalicu za testo, Gerontološki centar u Aleksincu 3,6 miliona dinara za opremu za kuhinju, OŠ “Jastrebački partizani” u Merošini oko 3 miliona za projekat “Za seosku i rumenu decu”, a PU Poletarac iz te opštine oko 1,9 miliona za nove prozore i vrata.

Dom zdravlja u Pirotu će za projekat “Nastavak zajedničke brige za zdrav osmeh naše dece” dobiti oko 1,8 miliona, dok će pirotska Gimnazija dobiti oko 2,5 miliona za renoviranje kabineta hemije.

I Gimnazija u Bosilegradu će uzeti deo novca - oko 822.000 dinara, za projekat “Škola - drugi dom”. Za Dom za smeštaj starih u Dimitrovgradu izdvojeno je oko 2,8 miliona i taj novac trebalo bi da bude utrošen za novu opremu za domaćinstvo.

“Pokretna digitalna učionica” - naziv je projekta za koji će 960.000 dinara dobiti Ekonomska škola “Đuka Dinić” iz Leskovca. Ustanova za odrasle i starije u Leskovcu dobiće oko 2,9 miliona za opremu za kuhinju, a projekat “Život bez barijera” Okružna organizacija slepih u tom gradu dobiće oko 276.000.

U Jablaničkom okrugu, novac je odobren i Tehničkoj školi “Nikola Tesla” iz Medveđe za projekat “Praktična nastava u radionici kao ključ uspeha” (oko 1,2 miliona dinara), zatim Srednjoj tehničkoj školi “Vožd Karađorđe” iz Lebana za obnovu fiskulturne sale (oko 4,4 miliona), OŠ “Stanimir Veljković Zele” iz Bojnika za opremanje muzičkog kabineta (oko 498.000) i Domu kulture u Grdelici za projekat “Ugodniji Dom kulture” (469.000).

OŠ “Nikodije Stojan Tatko” iz Prokuplja dobiće oko 385.000 dinara za opremanje učionice produženog boravka, a OŠ “Stojan Novaković” iz Blaca oko 1,9 miliona za opremanje školske kuhinje.

OŠ “1. maj” iz Vrtogoša kod Vranja dobija oko 2,2 miliona dinara za projekat “Oplemenimo radni prostor”, a OŠ “Predrag Devedžić” iz Vranjske Banje oko 1,2 miliona dinara za zamenu stolarije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miloš

    11:55 // 9. 7. 2024.

    Hoće li novac da se upotrebi za magnetnu rezonancu i skenere pošto ih stalno kvare?
    Inače, čudo da kod privatnika MRI se manje kvari!

  • penzosi ne zaposedaju javna jasla i javna preduzeća zbog patriotizma

    11:29 // 9. 7. 2024.

    Zbog čega ni jedna poslanička grupa nije unela u parlament predlog zakona po kome u javnim preduzećima i javnom sektoru nakon ispunjenog uslova godine starosti svima da se automatski prekida radni odnos?
    Nemamo mi ekserte bez kojih bi propali.
    Sve dok penzosi caruju naša deca će morati van Srbije da traže zaposlenje.

  • Сестра Надица

    09:04 // 9. 7. 2024.

    Надам се да директор УКЦ (тзв. пензионер) неће определити део средстава за развој шураковог посла.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Neka ovi političari dođu na +40 kad nema vode da žive gde smo mi živeli, pa neka odavde bistre politiku.

Glupost čitalac

Tekst: Niška opozicija traži saslušanja, hapšenja i suđenje bivšoj gradonačelnici zbog izveštaja DRI

Pronađite nas na: