Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:10, 17. 9. 2024.

| Ekonomija

Za "influensere" u Nišu milion dinara za 4 dana

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne Vesti
Niš centar KOSTA 23
Promocija i troškovi za 4 dana; foto: Aleksandar Kostić

Za promociju turističke ponude grada i Nišvil džez festivala, Turistička organizacija Niša platila je devetoro “influensera” da na svojim profilima na Instagramu, Fejsbuku, TikToku i Jutjubu objavljuju video-materijale, slike i tekstove i za te usluge ih platila 660.000 dinara. Sa smeštajem, obrocima i prevozom do turističkih destinacija u Nišu i okolini, promocija je TON i građane koštala nešto više od milion dinara za četiri dana koliko su bili u Nišu.

Devetoro “influensera” i “travel blogera” boravilo je u Nišu od 16. do 20 avgusta, kako bi promovisali glavni program Nišvil džez festivala i preko svojih društvenih mreža pokazali pratiocima kako izgleda atmosfera na festivalu, ali i kakva je turistička ponuda Niša i koje su aktivnosti Turističke organizacije ovog grada.

Te usluge, Turistička organizacija Niša platila je 660.000 dinara.

Turistička organizacija Niš je za potrebe promocije i najave Nišvil džez festivala angažovala pravno lice za pružanje usluga reklamiranja oglašavanjem na društvenim mrežama “travel blogera” koji su na turističkom tržištu prepoznati kao iskusni i pouzdani istraživači i prezenteri destinacija s više od 100.000 pratilaca, ali i “travel blogere” koji imaju manje pratilaca, a koji imaju ostvarenu saradnju Turističkom organizacijom Srbije, turoperatorima i medijima u zemlji i inostranstvu - navode iz TON-a.

Iz TON-a kažu i to da su na taj način realizovali aktivnosti promocije turističke destinacije Grada Niša, te da će na ovaj način motivisati domaće i strane turiste da posete grad.

Pružalac usluga je izvršio aktivnost na nalozima “travel blogera” i društvenim mrežama - Instagram, Facebook, TikTok, YouTube: Antonis_Leiv, Lutajući_putnik, Dva_ranca_beg_iz_kanca, Jovana_kvrzic, Gleebfeels, Jovanovajovicofficial, Putnik_namjernik, Fly_with_masha - navode iz TON-a.

Neki od “influensera” izabrani su, kažu iz TON-a, zbog toga što su dobitnici nagrade Turističke organizacije Srbije kao mediji koji predstavljaju Srbiju kao turističku destinaciju, a takođe, među njima, kažu da je bila i dobitnica nagrade “Travel instagrammer” za 2020. godinu koju dodeljuje Vanabe magazin.


Usluge smeštaja, obroka i prevoza koštale 400.000 dinara

Povod njihovog dolaska u Niš bio je Nišvil, a “influenseri” su uključenjem uživo preko svojih profila na društvenim mrežama, kako kažu iz TON-a, realno predstavili broj ljudi koji je u datom trenutku bio na festivalskom prostoru tokom njihovog boravka. Novinarske akreditacije, kažu, obezbedili su organizatori festivala.

Iako su u Niš došli prvenstveno zbog džeza, obišli su i sve lokalitete u gradu i okolini.

Obilazak Arheološke sale Narodnog muzeja Niš, obilazak spomenika Stevanu Sremcu i degustacija kafe u Kazandžijskom sokačetu, obilazak Ćele-kule, Arheološkog nalazišta Medijana, obilazak vidikovca i sela Sićevo i predstavljanje ruralnog turizma. Obilazak Niške Banje, Latinske crkve, spomenika na Čegru, poseta Udruženju Zoo planet i predstavljanje gastronomske ponude Niša - kažu iz TON-a.

Kako bi sve te destinacije obišli, angažovan Maestro travel, kome je za usluge prevoza “influensera” plaćeno 73.200 dinara.

Predstavljanje gastronomske ponude Niša obuhvatalo je obroke u kafani Nišlijska mehana koja je inkasirala 32.960 dinara, dok su obroci na Letnjoj pozornici koštali 58.800 dinara.

S obzirom na to da su bili smešteni u hotelu Tami rezidens, račun za hranu bio je 137.830 dinara, ali zbog toga što su promovisali i hotel, iz TON-a navode da je hotel otpisao 30.000 dinara. Kada je reč o smeštaju, boravak “influensera” u hotelu koštao je 128.500 dinara.

Aktivnosti su podrazumevale i obilazak vinskog podruma Malča, a ručak je, tvrde, bio na “račun kuće”.

Četvorodnevni boravak u Nišu, smeštaj, obroci, izleti i prevoz koštali su 401.290 dinara, honorari 660.000 dinara, pa je sve Turistička organizaciju Niša koštalo 1.061.290 dinara.

Rezultat posete "influensera", kako ističu iz TON-a, imao je izuzetan efekat na turističkom tržištu, te je na taj način povećana vidljivost Turističke organizacije Niša i na njihovim društvenim mrežama Visit_Nis.

Dokumenti za preuzimanje

  1. Tami Trade - večera (preuzmi) - 6,224.45 KB
  2. Tami Trade - smeštaj (preuzmi) - 6,663.07 KB
  3. Nišlijska mehana (preuzmi) - 3,690.42 KB
  4. Letnja pozornica (preuzmi) - 1,039.99 KB
  5. Maestro travel (preuzmi) - 689.18 KB
  6. Obračun za "influensere" (preuzmi) - 731.89 KB
Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pisaj...

    21:47 // 17. 9. 2024.

    U koji grad ja da odem da se slikam spavam jedem o gradskom budzetu ima li negde jos neki dobar Gradonacelnik, pare ce podelimo fifti fifti.

  • Var tehnolog

    18:53 // 17. 9. 2024.

    Sta sve ovde poreski obveznici,dozvoljavaju, koji pune budzet svojim parama, nije ni cudo kako zivimo i sto smo, kao 3 grad u Srbiji, po svemu na dnu! Tako i treba, cepaj nepismene, zatucane, uplasene i samozive "gradjanje" Nisa!

  • mile

    16:14 // 17. 9. 2024.

    Dosli proveli se obisli pojeli slikali se i uzeli 10 soma eura za 4 Dana hahaha lepota
    Nego sa kim su podelili plen ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Hoce li da dođe Severina i zapeva "Gas, gas"

Qgo Čitalac

Tekst: Novo obećanje - kotlarnica Univerziteta u Nišu ove grejne sezone prelazi na gas

Pronađite nas na: