Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:27, 25. 6. 2024.

| Ekonomija

Za sanaciju dva javna toaleta u Nišu skoro 60.000 evra, onaj na Trgu kralja Aleksandra još neće raditi

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
javni toalet trg kralja aleksandra 3
Godinama van funkcije; ilustracija; foto: JV / Tamara Radovanović

Tender za renoviranje javnih toaleta na Trgu kralja Aleksandra i kod Železničke stanice u Nišu opet su propali pošto su iz Grada sve ponude ocenili kao neprihvatljive. Toalet kod Narodnog pozorišta renoviraće leskovački Multitek elektronik i Tončev gradnja za više od 2 miliona dinara, dok će radove na toaletu u Niškoj Banji izvoditi kraljevački Rudinac za oko 4,8 miliona. To je ukupno oko 6,8 miliona dinara, odnosno više od 58.000 evra.

Građani godinama ne mogu da koriste javni toalet na Trgu kralja Aleksandra, iako je on jedan od novijih u Nišu. Kada će on konačno opet raditi - nije poznato, jer je propao i najnoviji pokušaj Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj da nađe firmu koja će ga popraviti.

printscreen foto: PrintscreenOvog puta tenderu se odazvala firma Hidro-alfa iz Sokobanje, ali je komisija njenu ponudu ocenila kao neprihvatljivu, iako je ponuđena cena manja od procenjene i iznosi oko 3,6 miliona dinara sa PDV-om.

Nije dostavljeno sredstvo obezbeđenja za ozbiljnost ponude na način predviđen konkursnom dokumentacijom - piše u obrazloženju.

Nije ovo prva propala javna nabavka ni za rekonstrukciju toaleta na Trgu Mije Stanimirovića, kod Železničke stanice.

Leskovački Multitek elektronik ponudio je da obavi te radove za oko 4,5 miliona dinara sa PDV-om, ali je komisija utvrdila da to prelazi procenjenu vrednost tendera.

Ipak, ta firma će, zajedno sa Tončev gradnjom iz Surdulice, renovirati javni toalet iza Narodnog pozorišta za nešto više od 2 miliona dinara sa PDV-om.

Konačno je okončan i tender za popravku toaleta u Niškoj Banji - izabrana je firma Rudinac iz Kraljeva, koja je ponudila cenu od oko 4,8 miliona dinara sa uračunatim PDV-om.

Objašnjavajući zašto se nabavke za sanaciju javnih toaleta u Nišu često obustavljaju, gradonačelnica Dragana Sotirovski nedavno je rekla da su problem “neke potapajuće pumpe” koje čuvaju toalete od plavljenja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Posmatrac

    12:27 // 26. 6. 2024.

    Treba proveriti sve tenderase koja firma dobija i ko stoji iza firmi kao pozvani podizvodjac to je izgleda jedna te ista firma sa jedva dva prijavljena radnika na zavodu uce se ljudi da lepe plocice klasicno pranje para.

  • Vule

    19:49 // 25. 6. 2024.

    Da mokrimo svi u taj stan od 38 kvadrata...

  • Naissus

    19:38 // 25. 6. 2024.

    Pa čim je Tončev gradnja u igri, sve je tu jasno

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Naravno da nije problem u direkciji... problem je u 2. junu!

Ivan čitalac

Tekst: Žitelji niškog sela Hum žale se na probleme sa prevozom, iz Direkcije kažu da nije problem u njima

Pronađite nas na: