Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Ekonomija

Povrtari sa juga najavili protest - kažu uvozi se strano povrće, a domaće baca

Zbog toga što su, kako kaže, nezadovoljni trenutnom situacijom na tržištu gde velike trgovine ne kupuju domaće povreće, već uvoze, dok oni ne mogu da izvezu svoje povrće iz Srbije, udruženje "Povrtari juga" organizuje protest 22. maja u 11 sati ispred zgrade leskovačke Opštine.

(13) detaljnije
Sivo nebo nad Nišem

Počeli radovi na najvećem zagađivaču u Nišu - žalbe, ponovne komisije i najskuplja ponuda

Mesec i po dana od zaključenja ugovora između grupe ponuđača i Grada Niša i Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj (KLER) u vrednosti od oko 165.000 evra, počeli su radovi na povezivanju gasnog generatora i kotlarnice Univerziteta u Nišu. Nakon izabrane prve i najjeftinije ponude, nakon žalbi, odustajanja izabranog ponuđača i stručne pomoći Gradske toplane, izabrana je grupa ponuđača koja se prvobitno žalila i koja je imala najskuplju ponudu. Ovim radovima bi trebalo da najveći zagađivač vazduha u Nišu bude konačno ugašen.

(8) detaljnije
telefon društvene mreže digitalno nasilje KOSTA 23

Gradska uprava Pirot kupuje 4 mobilna telefona za oko 4.000 evra

Četiri mobilna telefona, “ajfone” i “androide”, pirotska Gradska uprava platiće oko 478.000 dinara, odnosno oko 4.000 evra, firmi "Uspon doo" iz Čačka, koja je poznata, između ostalog, po spornim nabavkama Pošte Srbije i Ministarstva prosvete.

(14) detaljnije
simka

Nekadašnja fabrika čokolade "Simka" u Vranju postaje trgovinski centar

Na mestu nekadašnje čuvene fabrike čokolade Simka iz Vranja nići će tržni centar. To se vidi iz urbanističkog projekta koji je Grad vranje stavio na javnu prezentaciju.

(2) detaljnije
KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: