Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:08, 27. 8. 2024.

| Hronika

Dačić: Sela na Vidliču sačuvana, nadam se da će požar uskoro biti ugašen

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
5
foto: MUP

Požar koji je izbio pre 10 dana na planini Vidlič, i to nakon udara groma, još uvek nije ugašen i trenutno je žarište kod pirotskih sela Basara i Krupac. Kako je saopštio ministar policije Ivica Dačić, sela su sačuvana pravljenjem specifičnih prepreka, takozvanih preseka, a borba sa vatrom i dalje traje.

4 foto: MUPNakon što je juče proglašena vanredna situacija u Pirotu i Dimitrovgradu i požar se proširio na više od 2.500 hektara, ovu lokaciju obišao je i ministar policije.

Pretpostavlja da je uzrok požara bio grom koji je izazvao plamen, koji se nakon toga proširio. Vatra se brzo širi, suvo je, uz pojavu vetra, koji ponekad ide gotovo neuhvatljivom brzinom. Želim da se zahvalim i podržim sve one koji učestvuju u ovome što se ovde radi, to je gašenje požara, posao koji zahteva masovno učešće i vatrogasaca-spasilaca, ali i policije i vojske u nekim slučajevima, različitih javnih preduzeća u ovom slučaju Srbijašuma, organa lokalne samouprave, jedinica civilne zaštite, kao i javnih preduzeća na nivou lokala. Želim svima da zahvalim i nadam se da ćemo uskoro i ovde ugasiti požar u potpunosti - poručio je ministar Dačić.

Zbog čega ovaj požar nije suzbijen na samom početku i da li je to bilo moguće, Dačić nije komentarisao.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • mileva

    08:46 // 28. 8. 2024.

    Ватра код Жагубице, Хомоља и Бељанице гори већ неколико дана и захватила је 700 хектара. "Пожар је истовремено избио на више независних локација. Посебно у недељу када је ескалирао. Јасан је показатељ да није настао спонтано... Разлог може бити то што је ова територија једна од најздравијих у Србији. Имају згодне планове за отварање рудника, ветроелектрана, каменолома, масовну сечу шума. Имали смо

    • Macanlija

      12:44 // 28. 8. 2024.

      Sve udarilo na siromasni i jedino posteni JUG.izgleda da stvarno pripremaju teren za otvaranje rudnika.A da li jadnici koji glasaju za ove stetocine vide sopstvenu propast,jad i bedu.Sta jos treba da se desi?

  • vmp

    07:31 // 28. 8. 2024.

    narod kome je slobin mali ministar zasluzio je da propadne. izabrali smo likove bez dana staza, morala, bez vere, zle, pokvarene, najgore....da uredjuju zivot nama i nasoj deci. pozari su mala kazna....

  • branislav

    21:32 // 27. 8. 2024.

    Nema seljaka ni ovaca da pasu travu...
    Sve je napušteno!!

    • Predskolsko

      10:32 // 28. 8. 2024.

      Od kada seljaci pasu travu?
      Da ti vrate pare što si dao da te puste da završiš osnovnu školu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Vanredna situacija u Nišu je zadnjih 12 godina svakodnevno...

Dragan čitalac

Tekst: Istraga fingiranja vanrednih situacija u Nišu stoji u mestu, Tužilaštvo čeka izveštaj policije

Pronađite nas na: