Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:28, 28. 8. 2024.

| Hronika

I dalje se gasi požar na planini Vidlič, iz MUP-a kažu znatno bolja situacija danas

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
4 (1)
Vatra se i dalje širi; foto: MUP

Požar na planini Vidlič koji je izbio pre 11 dana i zahvatio teritoriju Pirota i Dimitovgrada i dalje je jedan od najvećih aktivnih požara u Srbiji, saopštili su iz MUP-a. Navode da si sinoć vatogasci-spasioci štitili sela od vatre, a da je danas situacija znatno bolja i da se požar gasi na četiri lokacije.

Oko 2.500 hektara zahvaćeno je požarom,a prošle noći posebno je bilo kritično jer su se branila sela. 8 Veliki broj vatrogasaca, dobrovoljaca, šumara i radnika javnih preduzeća gasi vatru na planini Vidlič; foto: MUP

Tokom današnjeg dana, situacija je znatno bolja, a požar se gasi na četiri rejona: selo Smilovci kod Dimitrovgrada, selo Basara, Visočka Ržana-Vzganica i Krupac kod Pirota. Na intervenciji gašenja požara trenutno su angažovana 62 vatrogasca-spasioca sa 24 vozila, četiri pripadnika dobrovoljno-vatrogasnog društva sa jednim vozilom, 70 šumara sa 16 vozila i 14 pripadnika Specijalizovane jedinice civilne zaštite, kao i 15 pripadnika javnih komunalnih preduzeća sa dva vozila, kao i osam radnih mašina - saopštili su iz MUP-a.

Iz MUP- navode da su u poslednja 24 sata reagovali zbog 123 požara od kojih su 118 bili na otvorenom prostoru.

Trenutno su najveći aktivni požari na teritoriji Pirota, Prokuplja, Požarevca, kao i u okolini Bajine Bašte, a u gašenju ovih požara pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava pružaju nemerljivu pomoć vatrogascima-spasiocima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova - ističu u saopštenju.

Vatra na planini Vidlič, kako je ranije rečeno, krenula je nakon udara groma 17. avgusta, a zbog požara je proglašena vanredna situacija u Pirotu i Dimitrovgradu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan

    09:35 // 29. 8. 2024.

    Prvo je stoka umirala žedna a sad gori i beži od požara...a na Homolju pijaću vodu prosipaju u bušotine!!!
    Narode,progledaj!!!

  • Mija Masic

    20:50 // 28. 8. 2024.

    3 dana lovci i šumarsko udruženje traže pomoć a četvrtog Dačić dolazi kao spasilac i pored hidroaviona koji gase po okolini i celom BalkanuGrdne životinje nastradale dok se spasilac nije pojavio

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Vanredna situacija u Nišu je zadnjih 12 godina svakodnevno...

Dragan čitalac

Tekst: Istraga fingiranja vanrednih situacija u Nišu stoji u mestu, Tužilaštvo čeka izveštaj policije

Pronađite nas na: