Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:25, 25. 6. 2024.

| Hronika

Nasilje u centru Prokuplja: Devojke prebijene u kafiću, policija traži nasilnike

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
zgrada suda pk
Tužilaštvo i policija istražuju slučaj prebijanja devojaka; Foto: Lj. M.

Prokupačka policija i tužilaštvo intenzivno rade na rasvetljavanju slučaja koji se dogodio pre desetak dana u jednom kafiću u centru Prokuplja, kada su, za sada još uvek nepoznati mladići, pretukli dve devojke, od kojih je jedna zadobila tešku telesnu povredu, dislociran joj je nos. Devojke su, nakon što su dobile batine u kafiću, otišle svojim kućama jer ih je bilo strah da nasilje prijave policiji. Međutim, nakon nekoliko dana i otoka na licu zbog kojeg je jedna od devojaka zatražila medicinsku pomoć u prokupačkoj Bolnici, dežurni lekar je prijavio slučaj.

U policiji navode da je incident prijavljen 15. juna, te da su nakon toga obavestili tužilaštvo koje je pokrenulo istragu i trenutno se radi na rasvetljavanju svih okolnosti i identifikaciji nasilnika.

Policija radi na ovom slučaju, skinuti su svi snimci kamera sa obližnjih objekata i trenutno se radi na identifikaciji počinioca. Ovo je mala sredina i verujemo da će osobe koje su učestvovale u prebijanju devojaka biti pronađene. Već posedujemo određen stepen sumnje ko su oni. Kada sakupimo sve podatke i medicinsku dokumentaciju, radićemo veštačenje i sa sigurnošću utvrditi o kakvim se povredama radi i za koje krivično delo će odgovarati. U svakom slučaju, oni će biti gonjeni po službenoj dužnosti zbog sumnje da su počinili krivično delo nanošenja teških telesnih povreda ili nasilničkog ponašanja - kažu u Osnovnom tužilaštvu u Prokuplju.

Porodica jedne od povređenih devojaka razočarana je onim što se dogodilo devojci koja do sada nikada nije imala sličnu situaciju i osim što je zadobila teške povrede, ponižena je, zbog čega je bilo sramota da prijavi incident policiji.

Iako ne izlazi često, te večeri je sa drugaricom izašla u neki klub gde je bila muzika uživo. U povratku su svratile u jedan kafić koji je radio, kako bi kupile cigare. Kada je drugarica otišla do toaleta, trojica mladića koji su bili u kafiću počeli su da joj dobacuju i da je vređaju. Ponižavanje je nastavljeno i nakon što se drugarica vratila iz toaleta, a kada su htele da krenu, nasilnici su postali agresivniji i počeli su da ih udaraju - kaže član porodice jedne od devojaka.

Iz straha da ih nasilnici ne proganjaju dalje, devojke su otišle kući i nisu prijavile incident policiji. Međutim, zbog ozbiljnosti povreda jedna od njih morala je da zatraži lekarsku pomoć, nakon čega je slučaj dospeo do policije i tužilaštva.

Porodica kaže da sada neće odustati i da će insistirati da se čitav slučaj istraži i da nasilnici dobiju zasluženu kaznu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kokan

    07:32 // 30. 6. 2024.

    Umesto da se ljube oni se biju strašno

  • Shon

    18:26 // 25. 6. 2024.

    A gospoda zaposleni u kaficu nista nisu videli i culi? I njima prijava zbog zataskavanja. Jadne ako prokupačka policija rešava ovako nešto.

  • Torpedo

    18:17 // 25. 6. 2024.

    Bravo junaci! Trebali ste da pozovete jos 4,5 bilmeza, da budete ravnopravani!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da li sada Oko sokolovo sme da prolazi kroz Medijanu ili ne?

Milan Čitalac

Tekst: Milić najavljuje "žestoku" racionalizaciju kadrova i bifea u Medijani

Pronađite nas na: