Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:35, 12. 9. 2024.

| Hronika

Niška policija negira "upadanje" u stan i privođenje aktivista "Kreni-promeni"

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
kreni promeni
Kažu da je aktivista saslušan "u svojstvu građanina"; Ilustracija, foto: M. Z.

Iz Policijske uprave u Nišu tvrde da nisu tačni navodi pokreta “Kreni-promeni” da su “upali” u stan njihovom članu Dušanu Anđelkoviću. Demantuju i da je član tog pokreta Dimitrije Glukčević priveden i kažu da je on dao izjavu u svojstvu građanina.

Kako navode iz policije, oni su po prijavi odgovornog lica javnog preduzeća Nišstan da su ispred njihove zgrade dve osobe odnele rešetku i otirač obavestili Osnovno javno tužilaštvu u Nišu.

puž, česma, čair Sporni performans; foto: "Kreni-promeni" Tužilaštvo je, dodaju dalje, naložilo da se od tih osoba prikupe obaveštenja u svojstvu građanina.

Policajci su, u skladu sa tim, otišli do stana D. A. i osobu koja im je otvorila vrata pitali da li je on tu, ne ulazeći u stan - kažu iz policije.

Tvrde i da Glukčević nije priveden, već da je sa svojim advokatom bio u policiji i da su od njega “prikupljena obaveštenja u svojstvu građanina”, nakon čega je otišao.

Podsetimo, predstavnici “Kreni-promeni” su performansom, u sklopu kojeg su uzeli otirač i rešetku ispred zgrade Nišstana i odneli do česme “Puž” u Čairu, hteli da nateraju nadležne da rade svoj posao i reše problem. Ističu da je nakon toga zaista otpušen slivnik.

Predsednik niške Skupštine Igor Novaković najavjivao je krivične prijave protiv njih, pa veruju da su probleme s policijom imali zbog toga.

Inače, tvrde da je policija “upala” u stan Dušana Anđelkovića dok je bio na odmoru sa porodicom, kao i da je Dimitrije Glukčević priveden.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sneki

    15:49 // 12. 9. 2024.

    A dva minuta sa naplatne rampe, a nestala devojčica iz Bora, a nestali mpmsk iz Niša ima mnogo a. Sve to ništa, sram vas bilo.

  • Milan

    13:10 // 12. 9. 2024.

    opozicija ne bi bila opozicija kada ne bi lagala

  • koja nevidjena manipulacija privatizovane partijske policije

    13:00 // 12. 9. 2024.

    vi ne reagujete niti se krivicno goni bilo koja kradja vrednosti manje od 50.000 droga vam se prodaje svuda ali to ne vidite. a jurite opoziciju

    • Milan

      06:42 // 13. 9. 2024.

      krađa je krađa, bez obzira na vrednost

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Baš dobra lokacija da se naprave 3-4 zgrade sa lokalima

Hepek Čitalac

Tekst: Pre 80 godina zvanično prestao da funkcioniše Logor "Crveni krst" u Nišu

Pronađite nas na: