Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:17, 25. 9. 2024.

| Hronika

Pala plafonjera u učionici niške škole i okrznula učenicu

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
oš stefan nemanja 1
Obavešteno Tužilaštvo, Inspekcija rada i Školska uprava; foto: JV / Tamara Radovanović

Učenicu 7. razreda Osnovne škole "Stefan Nemanja" u Nišu povredila je plafonjera koja je pala tokom časa, kažu iz niške policije. Direktorka škole Aleksandra Projović ističe da je plafonjera okrznula devojčicu za koju kaže da se oseća dobro i da je škola preduzela sve neophodne mere.

Policiji je, kako kažu, juče u 16:20 prijavljen incident u školi, a prema rečima direktorke Osnovne škole "Stefan Nemanja" Aleksandre Projović, plafonjera je pala za vreme časa informatike kada nije bilo mnogo đaka u učionici.

Plafonjera je pala za vreme časa i okrznula devojčicu, nije pala direktno njoj na glavu već se zadržala na kompjuter. Devojčicu je okrznula, mi smo pozvali roditelje i Hitnu pomoć koja ju je pregledala. Jutros mi je razredna koja je u kontaktu sa roditeljima rekla da je dete dobro i očekujemo da je vidimo u popodnevnoj smeni - kaže direktorka.

Nakon incidenta policija je obavestila Osnovno javno tužilaštvo i Inspekciju rada, a direktorka ističe da je obaveštena i Školska uprava.

Pozvali smo i direktora izvođača radova, radnici su odmah došli i sve sanirali. Menja se rasveta u školi, u svakoj učionici se potom proverava bezbednost. Ne mogu da kažem da se ovde potkralo, mi vodimo računa o tome, ali jednostavno se desilo. Bitno je da su deca dobro - navodi direktorka.

Posetimo, Grad Niš i Ministarstvo energetike izdovjili su 53 miliona dinara za zamenu stolarije, izolacije, rasvete i saniranje krova u školi "Stefan Nemanja", a radove izvodi niška firma Sib invest.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sozontije

    05:36 // 26. 9. 2024.

    Ona u Sremcu cini mi se pod istragom, bila hapsena.

  • LJ

    20:53 // 25. 9. 2024.

    TA DIREKTORKA je direktor preko 20 godina.
    ZUTI su ukinuli zakon gde je bilo lepo oznaceno DIREKTOR maksimalno 2 uzastopna mandata. Od kada TATIC htede da ima 3. mandat i promeni zakon to isto bejase i za direktore skola a pROMENA ZAKONA a ponovo se racuna DVA MANDATA:
    Direktoru gimnazije BORA STANKOVIC vec 4. godinu cuvaju mandat u OS CAR KONSTANTIN.
    ZATO se i ti direktori UMISLE iNISTA NE RADE

    • Ivan

      06:07 // 26. 9. 2024.

      "Lj"?,jel ti to ime?
      Kakav ti je to kum dao to ime?
      U vreme "žutih",ksžeš????
      Odlično,sad su ti žuti kod ovog pa vidi ko šta,kome dodje...?
      A tebi dodju sendvič?

  • Milja

    20:02 // 25. 9. 2024.

    Sotirovska u prvoj godini mandata umanjila skolama budzet za 12,5%. To je i za onako bedne budzete previse! Ministarstvo naravno na to nije reagovalo. Koliko je drzavi bitno obrazovanje vidi se po ministrima!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Za ovako grandiozan projekat mislim da je rok previše kratak i da treba biti najmanje 5 godina a i cenu bi trebalo povećati na bar 5M€ po km.

Siky67 čitalac

Tekst: Zaključen ugovor za obnovu auto-puta od Brestovca do Doljevca - oko 6 km za 18 meseci

Pronađite nas na: